Home » Sve vijesti » Snimljen trenutak kada je zemljotres pogodio Gacko, mještani prijavljuju štetu

Snimljen trenutak kada je zemljotres pogodio Gacko, mještani prijavljuju štetu

Zemljotres jačine 5,3 stepeni Richterove skale pogodio je jutros Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta na granici sa Bosnom i Hercegovinom te je izazvao odrone na granici Gacko-Nikšić.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/snimljen-trenutak-kada-je-zemljotres-pogodio-gacko-mjestani-prijavljuju-stetu/240314036#brid_cp_Brid_10406844

Trenutak kada je zemljotres pogodio Gacko zabilježen je sigurnosnom kamerom benzinske pumpe.https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.627.0_hr.html#goog_1736474711Snimljen trenutak kada je zemljotres pogodio Gacko

klix.ba

00:00/00:18

Pojedini mještani prijavljuju da su im zidovi na kućama ispucali usljed jačine zemljotresa.

Jutros je održan sastanak Općinskog štaba Civilne zaštite sa načelnikom Gacka Ognjenom Milinkovićem koji je pozvao stanovništvo na oprez. Međutim, istaknuto je da nema razloga za paniku.

Usljed pojave odrona na dionici lokalnog puta u Goliji trenutno je blokiran saobraćaj.

Trenutno nema informacija o povrijeđenim osobama.

Nedugo nakon zemljotresa u našoj zemlji i Crnoj Gori zatresla se i Hrvatska, a trenutak zemljotresa je zabilježila kamera.

Kamera je snimila trenutak zemljotresa u Stradunu. Sizmolozi su istakli da je sreća što je epicentar zemljotresa u nenaseljenom području krša tako da su očekivani njegovi slabiji efekti.

Klix ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*