Home » Sve vijesti » Kampanja ”Rastimo sigurno”: Bezbjedno od škole do kuće

Kampanja ”Rastimo sigurno”: Bezbjedno od škole do kuće

Policijska uprava Trebinje danas je počela da realizuje kampanju „Rastimo sigurno“, a prva predavanja održana su učenicima drugog razreda trebinjske OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

„Cilj predavanja je da se ukaže djeci kako treba da se ponašaju: da ne razgovaraju sa nepozatnim osobama, da se uvijek jave starijima gdje su, da znaju tačan put do škole i nazad, te da se ne zadržavaju na tom putu i ne ulaze u automobil sa nepoznatima“, rekla je portparol PU Trebinje Jovana Cvijetić.

Ona je navela da u PU Trebinje do sada nije bilo prijava o nestaloj djeci i podsjetila da MUP RS realizuje niz preventivnih aktivnosti.

„Trebamo se čuvati automobila, autobusa, nepoznatih ljudi na ulici i na društvenim mrežama…“ kažu učenici drugog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Marta, Jovan i Anđela.

Kampanja „Rastimo sigurno“ traje do 25. maja, Međunarodnog dana nestale djece, do kada će predavanja biti održana u svim osnovnim škiolama u Hercegovini, a u ponedjeljak 22. maja na Trgu slobode u Trebinju biće dijeljen promotivni materijal koji ukazuje na koje opasnosti djeca mogu naići.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*