Home » Sve vijesti » Hapšenje u Gacku zbog nestanka vode

Hapšenje u Gacku zbog nestanka vode

GACKO – Gačanin S.G. osumnjičen je da je 12. februara na izvorištu Vratlo, sa koga se cijelo Gacko snabdijeva vodom za piće, zaustavio dalju distribuciju vode i time grad ostavio bez vodosnabdijevanja cijelog dana, dok nisu ispitane sve okolnosti koje su podrazumijevale i sumnje na različita onečišćenja, pa i moguće trovanje.

On, inače, zaposlenik “Vodovod” Gacko, ali je nepoznato zašto je počinio ovo krivično djelo, koje je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju kvalifikovalo kao oštećenje ili uništavanje javnih uređaja.

U saopštenju Policijske uprave Trebinje, koja se oglasila nakon otkrivanju pomenutog lica, navedeno je da su njihovi službenici u Gacku odmah po prijavi izašli na lice mjesta i nastavili prikupljati operativneinformacije, stičući osnov sumnje da je navedeno lice izvršilac ovog krivičnog djela.

“S.G. je 16. februara lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo, nakon čega je kriminalistički obrađeno i izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje lice koristi”, navedeno je u saopštenju.

Ne zna se koji su motivi da mladi Gačanin napravi ovu diverziju, a Okružno javno tužilaštvo Trebinje je nakon saslušanja mladića pustilo na slobodu, dok policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela oštećenje ili uništavanje javnih uređaja, nakon čega će u redovnoj procedure podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovog mladića takođe Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Policijskoj stanici Gacko je 13. februara 2023. godine, iz “Vodovod” a.d. Gacko prijavljeno da je na izvorištu “Vratlo”, ispod vodozahvata, provaljeno u šaht, prilikom čega je zavijen ventil na glavnoj napojnoj cijevi kojom se napajaju bazeni locirani ispod grada, što je bio razlog za nestanak vode u Gacku dan ranije.

Zanimljivo je da je policija uviđajem utvrdila i to da je ovo izvorište bilo bez ikakvog obezbjeđenja, iako je poprilično udaljeno od grada i bilo zavejano snijegom, ali je najavljeno da će policija zajedno sa Opštinom Gacko u tome dijelu preduzeti određene mjere i aktivnosti, kako bi se ovakve stvari ubuduće izbjegle.

Nezavisne novine Vesna.Duka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*