Home » Politika » (VIDEO) Ljubinje: Novi načelnik prodaje hljeb i mlijeko!

(VIDEO) Ljubinje: Novi načelnik prodaje hljeb i mlijeko!

Nakon dvije decenije pala je SDS – ova tvrđava u Ljubinju. Malo ko je u Hercegovini mogao povjerovati da će Vesko Budinčić izgubiti izbore, ali i to se desilo. Svjestan je kaže da su mu glave došli uglavnom ljudi iz vlastite stranke.

“To što smo duže trajali i kao stranka i kao opština to je samo izazivalo određeni broj struktura i unutar moje stranke i prijatelja koji normalno ne vole bilo čiji uspjeh pa ne ni taj, do vrha na kraju krajeva koji žele da sruše. Svaki bastion se želi srušiti, kao kad lovite kapitalca”, kaže Vesko Budinčić, bivši načelnik opštine Ljubinje.

Bivši načelnik na poslu, završava preostale obaveze. Ostaće upamćen kao načelnik sa najmanjom platom u Srpskoj – 850 maraka, čovjek koji je uveo novčanu naknadu za vjenčanje i plac od 400 kvadrata za svaki bračni par koji u Ljubinju želi zasnovati porodicu.

Budinčića ćemo pamtiti i po inicijativi da Ljubinje otcijepi od Republike Srpske. Ponosan je, kaže, kaže što Darku Kruniću ostavlja opštinu bez dugova i viška radnika.

Novog načelnika ekipa ATV-a zatekla je na starom radnom mjestu. U prodavnici.

-Kako izgleda kad vam načelnik proda hljeb? “Pa drugačije je, ja moram da kažem da je drugačije, ali ako načelnik je ovako s nama malom rajom to je predivno. Valjda će se sve promjeniti u gradu onda”, kaže Milanka Desić, koja je upravo u kupovini kod novog načelnika.

“Kako izgleda, fino, proda kesu ljeb i sve zajedno. Načelnik opštine? Načenik opštine, a vidjećemo još, ko zna je li sigurno” mišljenje je kupca Bože Bokića.

Krunić je diplomirani ekonomista, kadar DNS – a. Iza njega su stali SNSD i Socijalistička partija, ali možda važnije od svega dio SDS – a i ljubinjski privrednici. Od početka je čvrsto vjerovao u pobjedu.

“Ja sam imao, neki možda tu i sam za sebe neko ohrabrenje, jer s obzirom da za 20 godina u ovom mjestu nije ništa urađeno očekivao sam da će narod napokon shvatiti da treba da dođe do nekih promjena ne bi li nešto krenulo da se radi u ovom mjestu”, objašnjava Darko Krunić, novi načelnik opštine Ljubinje.

Ljubinci se i dalje čude promjenama u vlasti, kao i ostatak Hercegovine. Ali priznaju da će im promjene prijati, ma kakve one bile.

ATV

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*