Home » Kultura » Trebinje:Počeo „Kao festival“

Trebinje:Počeo „Kao festival“

 

TREBINJE I U Muzeju Hercegovine večeras je počeo „Kao festival“ na kojem će se predstaviti profesionalni mladi glumci školovani na banjalučkoj Akademiji umjetnosti sa četiri pozorišne predstave, tri monodrame i jedna duo drama.

Festival je otvorio glumac Marko Vukosav sa monodramom „Ko je to?“ koja govori o mladom, usamljenom glumcu koji po ko zna koji put pokušava da napravi predstavu za sebe i svoju imaginarnu publiku, a u tim pokušajima usmjeravaju ga misli Maksima Gorkog, Augusta Strindberga i drugih velikih pozorišnih stvaralaca.

Nakon toga, Aleksandar Runjić, apsolvent glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci se predstavio sa monodramom „Glasaj i trpi!“ po tekstu Bertolda Brehta koja govori o treatralici fašizma.

Sutra će od 20 časova Ivan Perković i Aleksandar Ristanović izvesti duo dramu „Crni humor (život oca Todora, ovog i onog sveta)“, a u subotu, 17. marta od 20 časova publici će se predstaviti Aleksandar Ristanović u monodrami „Sudnica“.

Organizator „Kao festivala“ je novoosnovano udruženje „Sunčana kapija“ iz Trebinja.

Osnivači udruženja su Milica Dimitrić, violista i glumica, profesor u Muzičkoj školi u Trebinju, umjetnički fotograf Jovan Vidaković i Igor Dutina, fotograf i grafički dizajner, asistent na ALU Trebinje.

„Želimo da unaprijedimo kulturnu i umjetničku scenu grada kroz podršku, promociju i produkciju u oblasti vizuelnih i izvođačkih umjetnosti ali i kroz izdavaštvo, organizovanje festivala, koncerata, izložbi, promocija i svega onoga što može da pomogne da ponuda u ovim oblastima bude bogatija nego što je sada“, istakla je Milica Dimitrić, predsjednik udruženja.

Radiotrebinje/D.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*