Home » Uncategorized » Trebinje: Boračkim kategorijama krov nad glavom

Trebinje: Boračkim kategorijama krov nad glavom

TREBINJE – Grad Trebinje je u posljednjih petnaestak godina, u saradnji s resornim ministarstvom, obezbijedio ili popravio krov nad glavom za više stotina lica iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“U saradnji ove dvije institucije dosad je za te kategorije izgrađeno 112 stambenih jedinica, od čega su najviše dobile porodice poginulih boraca, 70 stanova, porodice  ratnih vojnih invalida 40 stanova i dvije iz kategorije ostalih, ali je dodijeljeno i 508.371 KM nepovratnih novčanih sredstava za adaptaciju postojećih stambenih objekata”, istakao je Miodrag Novokmet, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Trebinja.

On kaže da je u skladu s novim javnim pozivom za rješavanje problema krova nad glavom boračkih kategorija Gradska uprava u Trebinju uputila Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS dokumentaciju za 33 rješenja za nepovratna novčana sredstva i stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

“Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu grada Trebinja zaprimilo je 113 zahtjeva, a od toga 78 zahtjeva za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava i 35 zahtjeva za dodjelu stambene jedinice, od čega je nadležna komisija koju je grad formirao donijela 21 rješenje za priznavanje prava na stambeno zbrinjavanje dodjelom nepovratnih novčanih sredstava i 12 rješenja za dodjelu stambenih jedinica ovih kategorija”, dodaje Novokmet, napominjući da je na osnovu ovih rješenja urađena lista stambenog zbrinjavanja, koja podliježe reviziji i na koju mora dati saglasnost Ministarstvo.

On je dodao da grad Trebinje, u posljednje tri godine, raspisuje javni poziv za adaptaciju stambenih jedinica roditeljima poginulih boraca, te da su za 2020/2021. izdvojena  novčana sredstva u ukupnom iznosu od 220.000 KM, a u budžetu za ovu godinu planirano je 100.000 KM.

Nezavisne/Vesna Duka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*