Home » Uncategorized » Predložen pritvor Trebinjcu u čijem autu je pronađena droga vrijedna do 400.000 maraka

Predložen pritvor Trebinjcu u čijem autu je pronađena droga vrijedna do 400.000 maraka

TUZLA – Za Ranka Davidovića (35) iz Trebinja u čijem autu je pronađeno oko 70 kilograma droge, postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona zatražio je od Opštinskog suda u Gračanici mjeru jednomjesečnog pritivora.

Trebinjca terete da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“U popodnevnim satima 27. marta 2024. godine, osumnjičeni nije zaustavio automobil koji je koristio na kontrolnim punktovima policijskim patrolama u Doboju i Doboj Istoku. Nakon tih dojava pripadnici Policijske uprave Gračanica  brzom intervencijom locirali osumnjičenog  i vozilo u krugu jedne firme u Gračanici”, pojasnili su iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kako ističu,  prilikom kontrole vozila u gepeku su pronađene tri platnene torbe u kojima je bilo 70 pakovanja sa oko 70 kilograma marihuane  pripremljenih za dalju prodaju.

Prilikom pretresa,  koji je obavljen po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Opštinskog suda Gračanici, osim droge od osumnjičenog je oduzet i veći iznos novca.

“Nakon kriminalističke obrade istražitelji OKP PU Gračanica su Davidovića,  uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prikupljene materijalne dokaze, predali u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U predmetu su obavljena potrebna  vještačenja,  a u toku su i druge istražne radnje”, ističu iz Tužilaštva.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a TK,  postupajući po dojavi MUP Srpske da se škoda octavia nije zaustavila na kontrolnom punktu PS Doboj II, kao ni na konktrolnom punktu na području nadležnosti PS Doboj Istok, proveli intenzivnu potragu za koje su locirali na području PS Gračanica.

Vozač je uhapšen,  a prilikom pretresanja  pronađeni su i privremeno oduzeti:  tri transportne torbe marihuane tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, oko 11.000 evra, mobilni telefon kao i vozilo.

Nezavisne novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*