Home » Politika » Prekinuta sednica u Bileći: Nije razmatrana inicijativa za opoziv načelnik

Prekinuta sednica u Bileći: Nije razmatrana inicijativa za opoziv načelnik

Odbornici Skupštine opštine Bileća nisu usvojili današnji dnevni red na kome je jedna od poslednjih tačaka trebala da bude opoziv načelnika Miljana Aleksića.

Za ovakav dnevni red bilo je devet od deset odbornika koji su potpisali inicijativu za opoziv, dok je nezavisni odbornik Branko Aleksić na početku zasedanja rekao da neće glasati za dnevni red, jer je nezadovaljan što na dnevnom redu nema razrešenja i imenovanja direktora pojedinih javnih ustanova.

 

Sedam odbornika opozicije u aktuelnom bilećkom sazivu bilo je protiv predloženog dnevnog reda, a jedan uzdržan, dok odbornik Socijalističke partije Slobodan Čomić, kako je rečeno na početku zasedanja, nije opravdao svoj izostanak sa sednice.

Predsednik SO Bileća Srđan Rogan (PDP) rekao je „EuroBlicu“ da je preuranjeno bilo šta komentarisati, da će sve zavisiti od daljih koalicionih dogovora.

– Održaćemo kolegij i nadam se da će nastavak današnje sednice biti zakazan  do kraja marta – kaže Rogan.

On navodi da Branko Aleksić nije napustio većinu, već da je, kao što je i obrazložio bio nezadovoljan što na dnevnom redu nisu bila imenovanja direktora u nekoliko javnih ustanova.

Prema saznanjima „EuroBlica“ jedan od ustanova gde imenovanje direktora nije bilo na dnevnom redu je i Dom zdravlja, koji je odavno kamen spoticanja među bilećkim odbornicima.

Bilećki načelnik Miljan Aleksića kaže da će uskoro biti formirana nova skupštinska većina kako bi se nastaviio normalan rad Skupštine opštine i funkcionisanje Bileće.

– U sredu ćemo javnosti saopštiti više detalja o novoj većini – najavio je Aleksić „EuroBlicu“.

Najglasniji i na dašnjoj skupštini bio je odbornik SRS „Vojislav Šešelj“, koji je optužio načelnika Aleksića da ucenjuje i preti odbornicima.

Miljan Aleksić prisustvovao je zasedanju, ali se nije obraćao odbornicima.

Bilećka skupština ima 19 odbornika, od kojih je do sada deset činilo skupštinsku većinu koja je zatražila opoziv načelnika.

Na dnevnom redu današnjeg zasedanja trebala  je da usvoji i odluka o privremenom finansiraju opštine Bileća, jer na dnevni red skupštinskog zasedanja još nije došao budžet za 2017. godinu.

Blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*