Home » Sve vijesti » Krov nad glavom za dvojicu ratnih vojnih invalida

Krov nad glavom za dvojicu ratnih vojnih invalida

BILEĆA I U Bileći je danas pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, uručio ključeve stambenih jedinica dvojici ratnih vojnih invalida sa područja ove opštine za što je Vlada Republike Srpske izdvojila 100.800 KM.

Milunović je podsjetio da je u bilećkoj opštini do sada zbrinuto 98 porodica poginulih boraca i RVI, za što je Vlada Republike Srpske izdvijila oko 1.700.000 KM.

„Od ovih porodica njih 42 su zbrinute u stambenim jedinicama, a ostale nepovratnim novčanim sredstvima. Ima još jedan broj porodica koje su nisu na vrijeme prijavile  za stambeno zbrinjavanje. Trebala bi ubrzo biti donesena i nova uredba o stambenom zbrinjavanju kako bi bilo omogućeno onima koji se nisu prijavili da to učine. Nadam se da će u ovoj godini biti u potpunosti završen program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija“,istakao je Milunović.

Opština Bileća je kroz projektnu dokumentaciju, infrastrukturu i potrebne priključke za ova dva stambena objekta izdvojila  20.000 KM.

Radovan Babić i Miljan Uljarević, novi korisnici stambenih objekata, zahvalili su se Ministarstvu boračko-invalidske zaštite i Opštini Bileća što su im obezbijedili krov nad glavom.

(Radio Trebinje)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*