Home » Politika » GO SDS Trebinje: SNSD se ponosi „preletačevićima“

GO SDS Trebinje: SNSD se ponosi „preletačevićima“

Javnost  u Trebinju već prepoznaje etičke i moralne profile političkih subjekata i sve više uočava distanciranje Gradskog odbora SDS Trebinje od ove faze prljave kampanje, karakteristične po niskim udarcima, primitivizmu, pa čak i po govoru mržnje.

Međutim, na neka saopštenja, jednostavno rečeno, primorani smo da reagujemo.

Povod  ovom današnjem saopštenju je saopštenje GO SNSD – a, objavljeno juče na većini trebinjskih portala. Kao i sva njihova prethodna, i ovo saopštenje vrvi neprimjerenim epitetima, insinuacijama, etiketiranjem, pogrešnim procjenama nekih odnosa u međustranačkoj komunikaciji i, očekivano, primitivizmom.

Nećemo komentarisati napade na gradonačelnika, oni su očekivani, oni su, uostalom neprikosnovena politička konstanta lokalnog SNSD-a, ozvaničena prošle godine, na najvišem nivou, kao prioritet broj jedan u Trebinju.

Ali, moramo se zapitati čime se to ponosi SNSD u Trebinju. Taj ponos „na silu“ pomalo podsjeća na paradu ponosa. Ponose se raznim preletačevićima – belim, crnim, žutim…i „papcima“ – ekskluzivnim  proizvodom njihovog političkog diskursa. Od kad su nekolicinu priveli i privoljeli obećanjima direktorskih i funkcionerskih fotelja i ponekim (ne)radnim mjestom u njihovim poznatim hladovinama, sami napisaše da se osjećaju snažnim. Na što spade „kuća Petrovića“!

A kako tek shvatiti njihovo „…žaljenje što iz vrha Saveza za promjene pokušavaju da nametnu mišljenje gradskim odborima NDP-a i SRS RS uoči izbora…“? Isto kao i žaljenje što SDS nema kandidata za gradonačelnika. Kakvo licemjerstvo od partije koja je poznata po postrojavanju, prozivanju i obilježavanju svoga članstva.

No čini se da sva ova patetika, krokodilske suze, pregršti obećanja na koja je narod oguglao, neće pomoći onima koji su za samo 10 godina sahranili pravnu državu, uništili njenu ekonomiju, zadužili i nerođenu djecu, podijelili narod Republike Srpske…

Više je znakova slabosti u redovima lokalnog SNSD-a, nego razloga za ponos i osjećaj snage.

Lijepo je jedino što se studiozno bave Savezom za promjene. Čekamo da progovore o tome, kako kažu, u narednom periodu. Ako ništa drugo, dobro je što ćemo saznati imena „preletačevića“ i „papaka“, od kojih je većina za žaljenje, zbog sopstvene naivnosti i ni zbog čega drugog.

Radiotrebinje

One comment

  1. Trebinjac RS Snsd

    Lagano se osipaju raznorazni pdp-ovci sds-ovci i ostali zivjela Republika srpska i njen buduci gradonacelnik gdin Luka Petrovic Snsd sa koalicijom do ubjedljive pobjede na predstojecim lokalnim izborima za bolje Trebinje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*