Home » Politika » Bileća- izabrano novo skupštinsko rukovodstvo

Bileća- izabrano novo skupštinsko rukovodstvo

Skupština opštine Bileća, poslije mjesec i po, na trećem nastavku prve redovne sjednice, dobila je trećeg predsjednika lokalne skupštine. Većina, koju čini deset odbornika iz sedam stranaka, izabrala je i novog potpredsjednika.

Novi predsjednik, Srđan Rogan, iz PDP-a, izabran je nakon što je SDS-ov Gligor Samardžić podnio ostavku, zbog, kako je rekao, prekompozicije unutar većine, raspodjele funkcija i ličnih razloga.

Ostavku tumači i slabim rezultatom skupštinske većine.

“Taj učinkoviti rad nije imao rezultatat, zbog toga sam podnio ostavku, ali i zbog sastava skupštine i ličnih interesa”, izjavio je Gligor Samardžić, iz SDS-a.

Novoizabrani potpredsjednik, radikal Dražen Dunđer, rekao je da je riječ i o osveti prema doskorašnjoj većini, koju je predvodio SNSD, zbog nepoštovanja dogovora.

“Kada su prošli izbori, oni su mislili da ucjenjivački mogu raditi”, izjavio je Dunđer, potpredsjednik Skupštine opštine Bileća.

Odbornici većine, obrazlažući svoje postupke, nezvanično su najavili mogućnost opoziva načelnika Opštine Miljana Aleksića iz SNSD-a. Na njegovo mjesto, novom kombinatorikom, doveli bi kandidata SDS-a.

“Za sat vremena mogu napraviti većinu, pravu većinu, ali neću sa svakim, samo sa ljudima koji će raditi”, kaže načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

I iz većinskog bloka sve su glasnija razmišljanja da nije izvjesno do kada bi ovaj sastav mogao da funkcioniše. Nije isključena mogućnost ni novih lokalnih izbora u Bileći.

“Mislim da ova većina neće ostati, mi ćemo napraviti novu većinu u narednih par mjeseci”, rekao je danas odbornik SNSD-a Ljubo Vuković.

Kada će na dnevni red doći najvažniji opštinski akti Bileće, nije izvjesno. Јoš nisu usvojeni izvršenje budžeta za prvo polugodište 2016, rebalans za 2016, a o nacrtu budžeta za 2017.godinu još se ne govori.

Danas je potvrđena i činjenica da Skupština opštine Bileća nije usvojila izmjene Statuta i drugih akata, u skladu sa novim zakonom o lokalnoj samoupravi, iz novembra prošle godine.

RTRS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*