Home » Sve vijesti » Upozorenje na obilne padavine u Srpskoj, stanovnici pozvani na oprez

Upozorenje na obilne padavine u Srpskoj, stanovnici pozvani na oprez

BANJALUKA – Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je za danas upozorenje za lokalne nepogode, odnosno obilne padavine za teritoriju cijele Republike Srpske.

“Tokom ponedjeljka biće nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koje će se tokom većeg dijela dana premještati od jugozapada ka sjeveru i sjeveroistoku. Očekuju se i jače lokalne nepogode (izraženije na zapadu i sjeveru) uz obilnije padavine u kratkom periodu kao i pojava grada i pojačanog vjetra ponegdje”, navedeno je u biltetnu.

Ističu kako će količine padavina biti neujednačene i zavisiće od jačine pljuskova, te da se najviše padavina očekuju na zapadu.

“Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotokovima na zapadu”, navedeno je u biltenu.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

NN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*