Home » Sve vijesti » Ukucao pojam u pretragu i Gugl ga zaposlio

Ukucao pojam u pretragu i Gugl ga zaposlio

NJUJORK, Mak Roset je sada radnik Gugla, a prije tri mjeseca bio je na prekretnici i tek učio o programiranju, kada je jednog dana naišao na vrlo zanimljivu situaciju.

Radeći na jednom probnom programerskom projektu potražio je pomoć na internetu. U Gugl pretragu je upisao “python lambda function list comprehension“ i dobio uobičajene rezultate.

Međutim, tada se dogodila „magija“ – rezultati pretrage su se razdvojili i otkrili mu vezu na sasvim novo područje. Gugl je, naime, prema njegovom upisu zaključio da „govore istim jezikom“, te ga preusmjerio na svoju stranu za regrutovanje inženjera, Foobar.

Tamo je pak sam morao, u interfejsu sličnom onome na UNIKS-u, da istraži šta se od njega traži, kao i da riješi niz programerskih zadataka. Nakon što je uspješno odgovorio na sve izazove, uslijedio je poziv iz Guglovih ljudskih resursa, i Roset se našao u Mountain Viewu na intervjuu za posao.

Cijeli ovaj misteriozni proces novi programer Gugla opisao je u svom blogu, a iz kompanije su potvrdili da na ovaj način zapošljavaju i dalje. Doći u priliku da dobijete posao nekada je izgleda samo potrebno da u pretraživač upišete pravi pojam. B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*