Home » Sve vijesti » Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

Većina puteva u Republici Srpskoj i FBiH jutros je prohodna, a pojačana je frekvencija vozila u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Hum, Deleuša, Zupci, Izačić i Velika Kladuša.

Zbog visoke dnevne temprature vazduha iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske putovanja preporučuju u ranim jutanjim ili kasnim popodnevim časovima.

U toku su radovi na raskrsnici u Drakseniću, zbog čega će do sutra ujutro biti potpuno obustavljen saobraćaj kako prema graničnom prelazu Donja Gradina, tako i na magistralnom putu između Kozarske Dubice i Gradiške.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Stari Majdan – Banjaluka /Rudarska/, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Bakračuša/ – Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko puta, tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Zbog radova na izgradnji pristupne saobraćajnice na magistralni put, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Ivanjska – Šargovac.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, izmijenjen je režim vožnje.

Zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš i na dionici regionalnog puta Čelinac – Ukrina.

Na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Teslić dva – Teslić tri – granica Republike Srpske/FBiH /Podjezera.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran -Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE “Ugljevik”.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na regionalnom putu Bistrica – Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog radova na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH Ćesim – Pridvorci.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo – granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/, izmijenjen je režim vožnje i postavljena je privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Zbog radova na regionalnom putu Jezero – Šipovo izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH u toku su radovi na vijaduktu “Klopče”, na dionici auto-puta Zenica sjever – Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela”, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići – Počitelj /Ševaš Njive/, Donji Vakuf – Travnik /Komar/, Žepče – Zenica /Golubinja/, Bihać -Bosanski Petrovac /Ripač – Dubovsko/ i Šamac – Orašje /Grebnice – Bazik/.

Otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko – Nikšić.

RTRS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*