Home » Sve vijesti » Nova bolnica u Trebinju imaće 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok

Nova bolnica u Trebinju imaće 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će nova bolnica u Trebinju, čija će gradnja početi u septembru , imati 223 kreveta, dijagnostički blok, poliklinički blok, stacionari i slično.
 
– To je jedna vrhunska zdravstvena ustanova koja će sa izgradnjom ove Bolnice biti u Trebinju, ali razgovarali smo da to bude bolnice cijele regije i da bude takva da će moći da parira svim zdravstvenim ustanovama u okruženju – rekao je Šeranić novinarima nakon sastanka na kome je bilo riječi o izgradnji nove bolnice.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će u septembru početi pripremni radovi na izgradnji nove Bolnice u ovom gradu u koju će biti uloženo oko 100 miliona KM.

– Vlada Republike Srpske je rebalansom koji je usvojen prije dva tri dana planirala sredstva za izgradnju ove bolnice već od oktobra, novembra tako da ne smijemo propustiti ovu priliku da krenemo sa tim – rekao je Dodik.

On je dodao da je pitanje imovinskih odnosa kad je riječ o ovom projektu riješeno, te da na Gradskoj upravi ostaje da riješi pitanje prostornog plana I druge dokumentacije, što očekuje da će biti završeno do polovine jula.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da se očekuje da će početak gradnje nove bolnice u Trebinju početi u septembru, na lokaciji Otok u Pridvoricima, koja obuhvata 17.000 metara kvadratnih.

On je izrazio nadu da će ovaj projekat biti na ponos svih građana.

Profesor doktor Predrag Peško rekao je novinarima da dolazak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika daje sigurnost jer je Dodik inicijator pravljenja bolnice.

On je istakao da će nova Bolnica u Trebinju biti jedna od najljepših, najbolje opremljenih i najfunkcionalnijih bolnica u regionu.

“Bolesnih će biti ali mi moramo učiniti sve da im pomognemo. Nadam se da će bolnica imati veliki regionalni značaj“, rekao je Peško koji je glavni konsultant na projektu gradnje bolnice.

RTRS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*