Home » Sve vijesti » Crveno upozorenje za BiH: Opasno vrijeme

Crveno upozorenje za BiH: Opasno vrijeme

Za BiH danas su aktivna tri meteoalarma, a najopasnije vrijeme se očekuje za Hercegovinu gdje će temperature prelaziti 40 stepeni. Za sjeverni dio BiH aktivan je žuti meteoalarm, dok je za centralni dio aktivan narandžasti meteoalarm.

U Banjaluci se očekuje nešto manja temperatura nego juče. Danas će maksimalna iznositi 33 stepena, dok će sutra ponovo toplotni talas donijeti 35 stepeni.

U Republici Srpskoj do srijede, 19. jula, očekuje se sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha do 40 stepeni Celzijusovih, koja će od četvrtka, 20. jula, biti par stepeni niža, a osvježenje će uslijediti od 24. jula, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U centralnim predjelima i na istoku sutra će dnevni razvoj oblaka samo ponegdje donijeti kratkotrajne pljuskove, a maksimalna temperatura iznosiće od 33 do 39 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 19. jula, i dalje će biti veoma toplo, do 40 stepeni Celzijusovih. Kasnije po podne, uveče i u toku noći oblačnost će donijeti povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda iz moguću pojavu grada i jakog vjetra.

U četvrtak, 20. jula, na jugu i jugoistoku se nastavlja sunčano i vrlo toplo vrijeme, dok će u ostalim predjelima temperatura biti malo niža u odnosu na prethodne dane uz promjenljivo vrijeme.

Ujutru na sjeveroistoku ponegdje kiša, a tokom sunčano uz razvoj oblaka i povremeno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 30 stepeni na sjeveru, do 39 stepeni Celzijusovih na jugu i jugoistoku.

ATV/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*