Home » Sve vijesti » Akcija FUP-a “Maestro” u Čapljini: Pronađena oprema za uzgoj marihuane, oduzeta veća količina droge

Akcija FUP-a “Maestro” u Čapljini: Pronađena oprema za uzgoj marihuane, oduzeta veća količina droge

Duži period drogu proizvodio, pakovao, te je dalje distribuirao

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Povratnik u izvršenju krivičnih djela

U sklopu navedene akcije, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine lica N.R. (1980.) iz Čapljine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije, pet stabljika visine do 180 cm, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), oprema za uzgoj opojne droge, digitalne vage, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje distribuiralo. Pomenuto lice je povratnik u izvršenju krivičnih djela.

U fokusu borba protiv svih oblika kriminaliteta

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, protiv navedenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o njegovom daljem statusu će odlučiti nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su povodom ove akcije poručili da borba protiv svih oblika kriminaliteta ostaje i dalje u fokusu rada Federalne uprave policije.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*