Home » Politika » Saša Borjan kandidat SzP-a za gradonačelnika Trebinja

Saša Borjan kandidat SzP-a za gradonačelnika Trebinja

TREBINJE – Kandidat za gradonačelnika Trebinja na vanrednim lokalnim izborima ispred Saveza za promjene biće doktor Saša Borjan, objelodanjeno je danas u ovom gradu, ispred Spomenika braniocima Trebinja 1991 – 1995., odakle su čelnici PDP-a i SDS-a i njihovi simpatizeri krenuli u protestnu šetnju do trebinjske Bolnice, ispred koje je, nezadovoljan zbog premještaja na nemedicinsko radno mjesto, doktor Borjan prije nekoliko dana pocijepao svoju diplomu ljekara.

 

“Pozivamo sve časne i poštene ljude grada Trebinja da daju maksimalnu podršku doktoru Borjanu, pa će samim tim dati podršku časti, poštenju i pravim diplomama – daće podršku čovjeku čiji se otac borio i poginuo za Republiku Srpsku, pa njegov sin nije ni mogao drugačije, nego putem čestitosti”, kazao je Ljubiša Krunić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji je takođe došao podržati Borjana, istakao je da je njihov kandidat ozbiljan i sa dovoljno snage da vodi grad, što će, kako kaže, raditi sa ozbiljnošću i predanošću, sa kojom je obavljao i svoj ljekarski poziv.

“Mi iz PDP-a smo, zajedno sa kolegama sa iz SDS-a, napravili koaliciju koja se zove ‘Trebinje zaslužuje bolje’, zato što tako i mislimo, jer je naš kandidat dr Saša Borjan simbol hraborsti, slobode, stručnosti i onoga što je potrebno svakom gradu i svakom djeliću Republike Srpske. Zato mislim da će ovo biti jedna referendumska podrška svih dobrih čestitih Hercegovaca”, istakao je Borenović.

O čestitosti i poštenju doktora Borjana, kao i njegovoj borbi za bolju Republiku Srpsku, za koju se, kako je rekao, na jedan drugi način borio i njegov otac i dao život za Srpsku, govorio je i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

“Naš zajednički kandidat je jedna slika mladog, obrazovanog čovjeka koji želi samo jedno – da živi u svojoj zemlji koja je normalna i koja baštini one iskrene i prave  vrijednosti, čovjeka koji želi da se afirmiše u svome gradu Trebinju, u svojoj Republici Srpskoj, na osnovu svoga znanja i svojih sposobnosti, a ne partijske poslušnosti”, kazao je Govedarica.

Novinarima se obratio i narodni poslanik iz ovog kraja Nebojša Vukanović, kao i sam doktor Borjan, napomenuvši da njegova kandidaturan za gradonačelnika nije uslijedila iz inata zbog premještaja na nemidicinsko radon mjesto, već zato što zaista smatra da je Trebinje zaslužilo bolji život, i penzionera, i prosvjetnih radnika, novinara, zdravstvenih radnika i svih drugih običnih građana Trebinja.

“U našem će program, koji tek treba da predstavimo, biće upravo običan građanin Trebinja, ne stranački simpatizer i ne stranački aktivista, već običan građanin, tako da smatramo da je to poruka koju trebamo poslati”, kazao je Borjan.

Na ove izjave je, poslije protesne šetnje, reagovao i Borjanov protivkandidat Mirko Ćurić, koji obavlja dužnost vršioca dužnosti gradonačelnika i koga su za ovu funkciju, osim SNSD-a iz koga dolazi, podržalo još devet stranaka.

“Poštujemo sve protivkandidate, s tim što mi imamo planove da radimo, da se dokazujemo radom i kao što smo prije par dana javno rezimirali koliko smo projekata uradili u Trebinju, tako isto smo napravili plan za narednu godinu, tako da, za razliku od komentara za koje smo odmah čuli o tom nekom predizbornom predatavljanju mog protivkandidata, smatram da je naš cilj jasan – dokazivanje radom”, kazao je Ćurić.

On nije govorio mnogo o svojim planovima, objašnjavajući da idu praznici i da se zna kada je vrijeme kampanje, a ona će krenuti tek 2. februara.

“Ostavimo onda to predstavljanje za vrijeme koje je predviđeno za nju, ne opterećujući ljude takvim stvarima barem dok ne prođu praznici, da ih ljudi provode veselo i u krugu porodice, ne opterećujući se time”, apelovao je Ćurić, podsjetivši da je narod rekao svoje na oktobarskim izborima koji su SNSD-u sa kaoalicionim partnerima donijeli i republičku i državnu vlast, koja je, kako kaže, konačno počela da funkcioniše u punoj saglasnosti sa lokalnim vlastima u Trebinju, pa se nada da će tako i ostati.

Kaže da Trebinje sada ima podršku i Vlade RS, i republike, i države, ali i podršku Vlade Srbije, tako da sve to, kako kaže, pruža Trebinju idealnu priliku za dalji razvoj i napredak…

Nezavisne/Vesna Duka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*