Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » Zaraženi Trebinjci iz različitih porodica – Zarazili se na istom skupu?

Zaraženi Trebinjci iz različitih porodica – Zarazili se na istom skupu?

U Trebinju su potvrđena četiri nova slučaja infekcije virusom korona kod naših sugrađana srednje i mlađe životne dobi, potvrdili su u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Riječ je o osobama iz različitih porodica iz Trebinja.

Virus korona potvrđen je kod dvojice Trebinjaca i jedne Trebinjke srednje životne dobi, te kod jedne naše sugrađanke mlađe životne dobi.

„Prvi rezultati epidemiološke istrage govore da bi njihovo obolijevanje moglo da bude povezano sa jednim skupom koji je organizovan van Trebinja“, kažu u Štabu.

Iz Štaba su pozvali sve naše sugrađane da smanje društveni kontakt, da u zatvorenom nose maske, te da što češće peru ruke.

„Ljubljenje, rukovanje i grljenje treba izbjegavati bez izuzetka, a fizičku distancu držati na minimalnom rastojanju od jedan i po do dva metra, jer se samo uz poštovanje ovih preporuka može spriječiti širenje kovida-19“, poručili su iz Štaba.

Situacija u gradovima u okruženju je veoma složena, pa se svim našim sugrađanima savjetuje dodatni oprez.

„Što se tiče Trebinja, situacija sa virusom korona je pod kontrolom i nema mjesta panici. Nadležne službe rade svoj posao na najbolji mogući način“, naveli su iz Štaba.

Na području Trebinja su od početka pandemije virusa korona registrovana 33 oboljela lica, od kojih se njih 22 oporavilo.

TrebinjeGrad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*