Home » Hronika » Zaplijenjeno više od dva kilograma skanka i 1.700 paketa cigareta

Zaplijenjeno više od dva kilograma skanka i 1.700 paketa cigareta

U policijskoj akciji “Maska” uhapšeno je 17 lica, od kojih su 4 policijska službenika, zaplijenjeno je više od 2 kilograma skanka, 1.700 paketa cigareta, 5 vozila, od čega 2 džipa, veći broj mobilnih telefona, 4 automatske puške i ostali dokazi, izjavio je Gojko Vasić, direktor Policije RS.

Zaplijenjeno više od dva kilograma skanka i 1.700 paketa cigareta

“Jedan policijski službenik je lišen slobode prije mjesec dana kada je sa određenom količinom narkotika pao na granici, a ostala tri su lišena jutros”, rekao je Vasić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je, od ukupnog broja uhapšenih, 15 lica sa područja Centra javne bezbjednosti Trebinje, jedno sa područja Centra javne bezbjednosti Banjaluka, te jedno lice iz Sarajeva, koje je uhapsila Federalna uprava policije.

Vasić je naveo da su neka od uhapšenih lica od ranije poznata policiji.

Na području Republike Srpske pretreseno je 17 lokacija, od kojih 16 na području Trebinja, a jedna u Banjaluci, te jedna lokacija u Sarajevu.

On je istakao da je saradnja u ovoj akciji bila dobra sa policijom Hrvatske, koja je danas na području Dubrovnika uhapsila 7 lica i pretresla 10 lokacija.

Vasić je ponovio da je istraga koja se odnosi na krijumčarenje droga i cigareta trajala od novembra prošle godine, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Prema njegovim riječima, paralelno sa ovom akcijom Centar javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji sa Tuzlanskim kantonom provodi aktivnost u vezi sa krijumčarenjem droge.

(Srna/Nezavisne)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*