Home » Sve vijesti » Vujović: Za stimulativne otpremnine do sada isplaćeno 1.800.000 KM

Vujović: Za stimulativne otpremnine do sada isplaćeno 1.800.000 KM

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je Srni da je do sada za 64 stimulativne otpremnine zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima i organizacijama isplaćeno 1.800.000 KM.

On je naveo da je planirano da broj zaposlenih bude smanjen za još dvadesetak i da će oni, ukoliko se ne prijave za otpremninu, biti proglašeni za tehnološki višak.

Vujović je rekao da je 40 otpremnina isplaćeno u Opštinskoj upravi, a 24 u opštinskim organizacijama i preduzećima.

“U narednom periodu nadam se da će se prijaviti još 15 do 20 zaposlenih kako bi se ispunio taj broj od oko 80 otpremnina koliko je planirano, a ukoliko se to ne desi proglasićemo ih za tehnološki višak, nakon čega mogu računati na zakonske otpremnine”, rekao je Vujović.

On kaže da je za stimulativne otpremnine preostalo još oko 200.000 KM, budući da je za te svrhe planirano dva miliona KM, odnosno milion KM za te svrhe doznačeno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske, a milion KM iz Vlade Srpske.

Iznos otpremnina kreće se od 23.000 do 29.000 KM, a osnovica su 24 lična dohotka.

Vujović kaže da je posljednja plata za zaposlene u opštini Bileća koji ne naplaćuju plate sudskim putem, isplaćena prije dva dana za mjesec jul.

RT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*