Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » Virusom korona zaražen generalni direktor RiTE Gacko

Virusom korona zaražen generalni direktor RiTE Gacko

​Virusom korona zaražen je Miodrag Šešlija, generalni direktor RiTE Gacko, a uprava je u izolaciji, potvrdio je za ATV Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske.

 

“Sada nam je i generalni direktor RiTE Gacko zaražen koronavirusom i uprava je takođe u izolaciji, ali na radnim mjestima. Ali sve funkcioniše”, kaže Petrović.

Kako ATV saznaje, zaražen je i vozač Šešlije i jedan blagajnik tog preduzeća.

“Vjerovali ili ne, ne može elektroprivreda davati malo ili više energije, ona je mora davati bila je velika kriza ili mala kriza, ali sistem mora da funkcioniše. Ne možemo mi ni bez radnika, ni bez uglja, ni bez montera, ni bez portira jer sistem mora bezbjednosno biti sačuvan”, rekao je Petrović.

Istakao je da su unutar saveza sedam opština Istočne Hercegovine održali više sastanaka.

“Prvi sastanak je bio veoma radikalan. Tada mnogi nisu vjerovali da će ovo imati ekonomske i privatne uticaje, da će ući u zdravstveni sistem. Međutim, svaki sastanak kako dolazi svjesni smo da ovo ulazi sve više u narod. Nije ovaj virus više u porodici, nego je maltene u vazduhu”, rekao je Petrović.

Važna je prevencija, poštovanje struke. To smo uspješno radili, nije bilo moguće biti pusto ostrvo i da se ne pojavi nijedan slučaj, poručuje Petrović.

Ovdje je situacija sada pod kontrolom, pohvatani su klasteri. I ono što je bitno u Hercegovini, ne može se novi klaster roditi, može doći samo sa strane.

Petrović je apelovao na MUP Republike Srpske da pojača svoje prisustvo u Trebinju.

Nezavisne novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*