Home » Politika » (VIDEO) Kandidati za načelnike i gradonačelnike: Kusturica odustao od Trebinja

(VIDEO) Kandidati za načelnike i gradonačelnike: Kusturica odustao od Trebinja

Za konačan spisak sa imenima kandidata za načelnike i gradonačelnike u Srpskoj vladajućoj trojki ostalo je malo vremena. SNSD, DNS i Socijalistička partija startne pozicije i na loklanim izborima trebalo bi da podijele po omjeru 60- 25- 15 %..

Za sada, izgleda, jedino u Bijeljni nema dileme, gdje će vladajući složno podržati kandidaturu dojučerašnjeg SDS-ovca Zlatka Maksimovića.

Dok Banjaluka ćuti, u Doboju se uveliko spekuliše da bi na crtu Obrenu Petroviću mogao socijalista, Srđan Todorović.

“Što se tiče Doboja, meni je predsjednik partije rekao da ću ja biti kandidat Socijalističke partijeza gradonačelnika Doboja, što će se naravno dogovarati i sa drugim koalicionim partnerima”, izjavio je Srđan Todorović.

Osim Doboja, koaliciona nadmudrivanja biće interesantna i u Foči, gdje aktuelnu vlast SNSD dijeli sa SDS-om. Odnosi u vladajućim redovima poljuljani su i u Istočnom Sarajevu. Zbog slučaja “Elektrodistribucija” Pale, između DNS-a i SNSD-a varniči već neko vrijeme. Bez obzira na to, jedni bez drugih neće moći, naročito ako se u obzir uzme da je SDS neprikosnoven i tom dijelu Srpske.

“Procjenjujemo da ćemo uspjeti da se dogovorimo oko podrške zajedničkim kandidatima , ali i oko podrške u postizbornim koalicijama”, rekao je Ljubiša Ćosić, predsjednik OO SNSD-a Istočno Novo Sarajevo.

Iako je najavljen kao moguć adut SNSD-a, ATV saznaje da je filmski režiser Emir Kusturica odustao od kandidature za gradonbačelnik Trebinja. Zato od Prijedora DNS nema namjeru da odustane.

“Prijedor je u istoj poziciji kao i svi gradovi. Logično je pretpostaviti, obzirom da smo mi najjača stranka u Prijedoru da kandidat bude iz DNS-a, da li ću to ja biti, rano je još govoriti”, ističe Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Kako se prije četiri godine i nisu proslavili, očigledno je da će SNSD, DNS i Socijalistička partija u predizbornu borbu sa najjačim sastavom. Iako se startegija tek nazire, već sada je jasno da bi, osim onih u kojim već vladaju, rado osvojili još po neku lokalnu zajednicu.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*