Home » Hronika » (VIDEO) (FOTO) Novi detalji masakra – POBIO BI SVE LJUDE DA GA KONOBAR NIJE SAVLADAO

(VIDEO) (FOTO) Novi detalji masakra – POBIO BI SVE LJUDE DA GA KONOBAR NIJE SAVLADAO

Meštani Žitišta ni slutili nisu u šta će se pretvoriti tradicionalni “Pile fest“. Krvavi pir koji se dogodio jutros oko dva sata kada je Siniša Zlatić (38), ušao je u kafić „Makijato“ i ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio je svoju bivšu suprugu Dijanu Savanović Zlatić (30) njene prijatelje i ranio dvadesetoro ljudi.

Petostruko ubistvo, 20 ranjenih

Žitište je u šoku. Celu noć niko nije spavao. U lokalu “Makijato“ okupljeni su prijatelji i rodbina nastradalih.

Vlasnik lokala Ljuba Milinović, priča da je bilo štrašno i da konobar lokala i još jedan mladić nisu savladali Zlatića tragedija bi bila još veća:

Masakr u kafiću Makijato u selu Žitište kod Zrenjanina

Prvo smo pomislili da je u pitanju vatromet, ali kada sam čuo rafale počelo je sve da pada po lokalu. Možete da zamislite kakav je to prizor bio. Zlatić kada je video svoju bivšu ženu u društvu prijatelja vratio se i ispalio rafal u nju. Došao je sa druge strane lokala, u tom momentu skočio je konobar Isidor Sučević i gost Milan Majkić koji su uspeli da ga savladaju, međutim bilo je već kasno. Zlatić je počeo da beži, a ono što je ostavio za sebe, ne mogu vam opisati. Ovo je strašno. Gosti pričaju da je on bio u lokalu, pa se vratio, ali da se vratio sa automatskom puškom i ubije omladine. Nemam više šta da kažem, tuga velika – očajan je Milinović.

Foto: Telegraf

Rođak ubijene Dijane Zlatić, devojačko Savanović, Milovan Savanović (29) koji je bio na mestu tragedije, priča za Telegraf da nije ni slutio da je jedna od povređenih njegova sestra:

Sve se brzo odigralo, njega su savladali Isidor i Milan, gost i konobar. Kada smo se okrenuli oko sebe imali smo šta da vidimo, nisam ni slutio da je Dijana u pitanju. Bio je to očajan prizor, krvi na sve strane. Ne mogu da verujem šta se dogodilo, ona je imala ogromnu ranu na butini. Strašno, ne mogu ni da pričam više – kaže rođak ubijene Dijane.

Foto: Telegraf

Meštani Žitišta pričaju da ga je Dijana nekoliko puta prijavljivala policiji za uznemiravanje i fizičko maltretiranje, kao i za posedovanje oružja. Motiv krvavog ubistva bila je ljubomora, Siniša i Dijana već godinu dana nisu živeli u zajednici i bili su u fazi razvoda. Ona je prema tvrdnjama prijatelja imala dečka iz Švedske sa kojim se viđala i Siniša to nije mogao da prihvati.

U krvavom piru život su izgubili još i Vlado Kosović iz Ravnog Topolovca, Vlado Mijatov iz Žitišta, Stevan Jojić iz Žitišta i Jovana Popović, dok je dvadesetoro ljudi teško ranjeno.

(D. S.)/Telegraf.rs

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*