Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » Velika šteta od vjetra u Trebinju

Velika šteta od vjetra u Trebinju

TREBINJE – Na broj 121 Operativnog centra za osmatranje, obavještavanje i upozoravanje u Trebinju stiglo je oko 120 prijava štete koju je izazvao olujni vjetar u noći između srijede i četvrtka, 5. i 6. februara, rekao je Srni direktor Javne ustanove Ekologija i bezbjednost Trebinje Stevan Bekan.

“Možemo reći da je i ovaj put znatna šteta kao i prošle godine, a uglavnom se odnosi na individualne objekte, porodične kuće i zgrade”, naveo je Bekan.

On je napomenuo da je vjetar oštetio i zgradu Muzeja Hercegovine, te zgradu Zavoda za zaštitu zdravlja u Trebinju.

“Od jutros je komunalna služba na terenu, i dalje se vrijedno radi. Juče su završeni glavni radovi, a danas se čisti sve da naš grad izgleda uredno kao i uvijek”, naveo je Bekan.

Istakao je da se štete otklanjaju prema prioritetima i na objektima onih koji zaista nisu u situaciji da to samostalno urade. On je apelovao na Trebinjce da manje štete sami pokušaju sanirati.

“Vjetar je u gradu oborio devet stabala”, rekao je Bekan, ističući da je najvažnije da nije bilo povrijeđenih.

Bekan je rekao da su nadležne službe spremno dočekale ovu situaciju i štete koje je napravio olujni vjetar u noći srijeda na četvrtak kada je duvao brzinom od oko 100 kilometara na čas.

U okviru Odsjeka Civilne zaštite grada Trebinja funkcioniše i Operativni centar za osmatranje, obavještavanje i upozoravanje kojem građani na besplatni, kratki broj 121 mugu uputiti poziv za pomoć u bilo kojoj situaciji.

Nezavisne/Srna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*