Home » Sport » Usvojena lista kandidata 62. Izbora najboljeg sportiste RS

Usvojena lista kandidata 62. Izbora najboljeg sportiste RS

Banjaluka – Stručni žiri 62. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske usvojio je juče listu kandidata koji konkurišu za prestižnu nagradu.

Na prvoj sjednici održanoj u Banjaluci članovi žirija raspravljali su o pristiglim prijedlozima i nominovali kandidate za pojedinačne nagrade. Strukovni savezi poslali su na adresu “Glasa Srpske” 21 prijedlog kandidata za koje smatraju da su u godini na izmaku bili najbolji u svojim sportovima. Iako će žiri tek imati posla, sam pogled na rezultate i kratke biografije sportista bio je dovoljan da pokaže neće biti lako donijeti odluku.

– Zvuči kao fraza, ali zaista nije, jer ima više sportista koji su svojim rezultatima, kako u RS i BiH, tako i na međunarodnoj sceni, postigli vrlo vrijedne rezultate. Usvojili smo pristigle prijedloge i samim tim započeli posao. Imamo još dvije sjednice da odlučimo i vjerujem da nikoga nećemo zakinuti, odnosno da ćemo izabrati najboljeg kandidata – rekao je član žirija i predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta RS Oliver Gačić.

Iako zbog ranije preuzetih obaveza prvoj sjednici nije prisustvovao predsjednik žirija Aleksandar Šapić, proslavljeni vaterpolista upoznat je sa svim detaljima sjednice.

– Imao sam uvid u predloge koji su pristigli i putem telefona složio se sa članovima žirija o odlukama. Verujem da nećemo pogrešiti prilikom izbora – rekao je Šapić.

Osim njega i Gačića, članovi žirija su proslavljeni fudbaler Vladan Grujić, te urednici sportskih redakcija RTRS-a i “Glasa Srpske” Dragan Novaković i Dušan Repija. Žiri će se sastati početkom decembra i odrediti koji će sportisti ući među deset najboljih, a na dan same manifestacije, koja će biti održana 21. decembra u Banskom dvoru sa početkom u 20.10 časova uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske, biće odlučeno ko će naslijediti karatistkinju Natašu Vidović i postati najbolji sportista Srpske za 2016. godinu.

Spisak kandidata

Nikola Poluga (karate), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Mladena Petrušić (atletika), Mladen Plakalović (skijanje), Darko Savić (kajak), Mitar Mrdić (džudo), Katarina Jokić (tenis), Nevena Lukač (rukomet), Ajla Sinanović (odbojka), Marko Obradović (fudbal), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Aleksa Crnčević (biciklizam), Dašo Simeunović (boks), Draško Albijanić (košarka), Draško Vujković (vaterpolo), Nikola Drobnjak (kik-boks), Sanja Milojica (stoni tenis), Mladen Ristić (tekvondo), Velezar Šurbat (Streljački savez invalida), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Igor Ignjatović (košarka u kolicima).

Ostale nagrade

Osim deset najboljih sportista, nagrade će biti podijeljene u još nekoliko kategorija: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i RS u oblasti sporta, te “Zlatno pero – Limun Papić”.

Glassrpske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*