Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » U Trebinju pronađeno 100 kilograma droge

U Trebinju pronađeno 100 kilograma droge

TREBINJE – Državljanin Crne Gore uhapšen je danas na području Trebinja, nakon što je kod njega otkriveno i privremeno oduzeto oko 100 kilograma droge, saopšteno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

“Policijski službenici SIPA danas su na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali  operativnu akciju kodnog naziva ‘A1’, prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge”, navedeno je u saopštenju SIPA.

Kako je precizirano, tokom akcije pretreseno je teretnovozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila materija  koja asocira na kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma. 

“Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa sim karticom, teretno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, navedeno je u saopštenju SIPA.   Vozač je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Organizovani kriminal” i “Neovlašteni promet opojnim drogama”.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšeni će biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje. 

Nezavisne novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*