Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » U Gacku spriječeno krijumčarenje 17 migranata

U Gacku spriječeno krijumčarenje 17 migranata

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 17 lica afro-azijskog porijekla koja nisu posjedovala identifikacione dokumente, a koja su službenicima izjavila da dolaze iz Sirije i Iraka.

Ilegalni migranti otkriveni su protekle noći u graničnom pojasu na području Gacka, u dva vozila u kojima su ih prevozili državljani BiH čiji su inicijali A.M. i A.S.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se i državljani BiH čiji inicijali su I.Č. i V.I, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, A.M, A.S, I.Č. i V.I. su uhapšeni, vozila i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su kod troje državljana Kine koji su u petak, 19. oktobra, stigli letom iz Istanbula, otkrili falsifikovane putne isprave Kine kojima su pokušali ući u BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a s obzirom da su Kinezi zatražili azil, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Istog dana, na letu iz Beča, pripadnici Granične policije BiH uhapsili su lice čiji inicijali su D.R, jer ga Osnovni sud u Derventi potražuje zbog krivičnog djela pronevjera.

D.R. je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici Jedinice Granične policije Orašje juče su pri izlasku iz BiH uhapsili lice čiji su inicijali Š.E, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opptinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora.

Uhapšeno lice predato je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Vardište, prilikom ulaska u BiH, u petak, 19. oktobra, uhapšen je državljanin Srbije čiji su inicijali M.V, za kojim je Interpol Atina raspisao potjernicu zbog teške krađe i pridruživanja kriminalnoj organizaciji.

Uhapšeni M.V. predat je Sudskoj policiji Suda BiH.

Izvor:Srna/Herceg.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*