Home » Sport » Trebinjka Tamara Kapor novo pojačanje ŽKK Čelik

Trebinjka Tamara Kapor novo pojačanje ŽKK Čelik

Košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Tamara Kapor (24) nova je članica ŽKK Čelik i s ovim klubom će braniti titule prvaka BiH i osvajača Kupa BiH.

Trebinjska košarkašica je posljednjih pet godina igrala za beogradski “Radivoj Korać”, s kojim je osvojila dvije titule prvaka Srbije, jednu titulu u Regionalnoj ligi i jedan „Kup Milana Cige Vasojevića“.

“Ova sjajna košarkašica, koja igra na poziciji ‘trojke’ je došla kako bi pomogla našoj ekipi da odbrani duplu krunu iz prošle sezone, te izbori završnicu Međunarodne regionalne lige.

Tamara će s novim klubom predstojećeg vikenda nastupiti na turniru u mađarskom Szeksardu, a vikend poslije u Zenici se održava Međunarodni memorijalni turnir “Amna Fazlić'”, rekao je Nedžad Glibo, portparol ŽKK Čelik.

Tamara Kapor je posljednjih sezona bila najbolji strijelac aktuelnog šampiona Srbije, a u prošloj sezoni je na 26 utakmica u prvenstvu Srbije, za 27 minuta po meču, imala prosjek 15,7 poena, sa sjanim procentom šuta za dva poena i iz slobodnih bacanje.

U Međunarodnoj regionalnoj ligi je na 15 utakmica prosječno igrala 29 minuta i imala prosječan rezultat od 14 poena uz sjajan procenat šuta.

Novi ugovor s Čelikom je produžila i crnogorska reprezentativka Nataša Popović, koja će biti jedina igračica u prvenstvu BiH koja je ove godina nastupala na Evropskom prvenstvu za žene.

Pored ove dvije igračice Čelik je do sada angažirao Zvjezdanu Gagić, Anđeliku Mitrašinović i Josipu Zovko, a s ekipom će trenirati i mlada Banjalučanka Milica Zeljković, koje je nastavila srednjoškolsko školovanje u Zenici.

(nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*