Home » Politika » TREBINJE -Ujedinjena Srpska: Spremni da kritikuju, ali i na usluzi svima

TREBINJE -Ujedinjena Srpska: Spremni da kritikuju, ali i na usluzi svima

 Ujedinjena Srpska je mlada politička partija koja će biti na usluzi i jednom i drugom političkom bloku u Republici Srpskoj, ali je spremna i da ih kritikuje i neće se libiti da im ukaže šta bi trebalo preduzeti s ciljem jedinstva Republike Srpske, rekao je večeras u Trebinju predsjednik ove stranke Nenad Stevandić.

Na javnoj tribini “Kuda ide Republike Srpska” Stevandić je istakao da u ovoj partiji smatraju da “nije dobar ekonomski koncept u Srpskoj, ali i da je veoma loš nacionalni koncept u Sarajevu”, te da “rat dva loša koncepta ne može donijeti ništa dobro”.

“Ujedinjena Srpska ima svoj projekat koji se zove `reprezentacija Republike Srpske`. Mi unutar Republike Srpske možemo da se dijelimo po partijama, da imamo različite programe i gradonačelnike iz različitih stranaka, ali u Sarajevu mora da igra reprezentacija iz svih stranaka, svih ljudi koji su izabrani u Republici Srpskoj, a ne da podjelama dolivamo ulje na vatru u našim gradovima”, rekao je Stevandić.

Govoreći o prioritetnim zadacima stranke za dobrobit lokalnih zajednica, Stevandić je istakao da je formiran Tim za razvoj koji će će na osnovu komparativnih prednosti i resursa svakog grada odrediti smjernice razvoja, ističući da je “to ono što Republiku Srpsku treba da iščupa iz politikantskih kandži”.

Govoreći o predstoječim lokalnim izborima, Stevandić je rekao da gradski i opštinski odbori imaju apsolutnu slobodu da sami predlažu kandidate i liste, a da će centrala podržati sve njihove odluke.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske i predsjednik novoformiranog Gradskog odbora ove stranke za Trebinje Mijat Šarović istakao je da je ovo stranka budućnosti koja okuplja mlade ljude od kojih njih većina nije bila do sada ni u jednoj političkoj partiji i koji imaju jasne ideje i ciljeve.

“To daje optimizam da i oni koji su bili pasivni počnu da učestvuju u kreiranju svoje sudbine i da svi zajedno za dobrobit i Hercegovine i cijele Republike Srpske damo svoj doprinos da se smanji jaz podjela koje su svakim danom sve veće”, rekao je Šarović.

Prisutnima su se obratili i drugi članovi užeg rukovodstva. Prvoj javnoj tribini Ujedinjene Srpske u Trebinju prisustvovali su i predstavnici pojedinih političkih partija iz ovog grada.

Nezavisne/Srna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*