Home » Politika » Trebinje: Sutra na sjednici Skupštine Grada: Od rada gradonačelnika do zaštite platana

Trebinje: Sutra na sjednici Skupštine Grada: Od rada gradonačelnika do zaštite platana

U Trebinju će sutra biti održana redovna sjednica Skupštine grada, a pred odbornicima su, među 25. tačaka dnevnog reda, i izvještaji – o izvršenju budžeta Grada za 2014. godinu, te radu gradonačelnika i Gradske uprave u prošloj godini, sa izvještajem o radu privrednih društava koja obavljaju komunalnu djelatnost.

Na dnevnom redu sjednice su i pojedničani izvještaji o prošlogodišnjem radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova čiji je Grad osnivač, te programi rada ovih ustanova za tekuću godinu.

Pred odbornicima Skupštine grada biće i izvještaji o stanju duga i izdatim garancijama Grada Trebinja do kraja prošle godine, te o prikupljenim i utrošenim sredstvima po osnovu hidoakumulacija na Bobar i NLB Razvojnoj banci, kao i po osnovu vodnih naknada i protivpožarne zaštite.

Odbornici bi trebalo da donesu i odluku o izradi eloborata o utvrđivanju stanja, sanaciji i njezi 16 stabala platana u centru grada.

Skupština grada razmatraće i izvještaj o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje u 2014. godini, o održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica u prošloj godini, te programima održanim o okviru prošlogodišnje manifestacije „Trebinjske ljetne svečanosti“.

Skupština će raspravljati i o informaciji o izgradnji Hidroelektrane „Dabar“.

Sjednica počinje u 10.00 h, uz direktan prenos na talasu Radio Trebinja.

knfb
R.S./Radiotrebinje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*