Home » Politika » Trebinje: Sukob u Savezu za promjene zbog kadrova NDP-a

Trebinje: Sukob u Savezu za promjene zbog kadrova NDP-a

Pravila su jasna i moraju da se poštuju, a Slobodan Šaraba ih je odavno prekršio okrenuvši leđa trebinjskom Savezu za promjene. I zbog toga mora biti kažnjen, izričiti su lokalni političari opozicionog bloka, koji od Dragana Čavića traže da iz NDP-a isključi Slobodana Šarabu i Dragana Ukropinu.

Tako bi se kažu stvorio prostor da i u Trebinju Savez za promjene na izbore izađe sa jedinstvenim kandidatom.
“Mi očekujemo od NDP – a da ispoštuje onaj dogovor koji mi imamo. Znači da imamo zajedničku politiku u sklopu ovih lokalnih izbora u sklopu ovih lokalnih izbora za ovu godinu”, rekao je Slobodan Prtilo iz SDS-a.

“Gospodin Čavić je bio eksplicitan da one opštinske i gradske odbore koji ne budu podržavali zajedničkog kandidata Saveza za promjene da će ih sankcionisati”, rekao je Zoran Anđušić iz PDP-a.

Zaborvite, poručuje Slobodan Šaraba koji ima ambicije da na izborima odmjeri snage sa Slavkom Vučurevićem.

“Narodni demokratski pokret ima jasno definisanu svoju politiku, svoje stavove po pitanju grada, po pitanju odnosa prema dijelu Saveza za promjene. Mi sebe smatramo Savezom za promjene na nivou Republike Srpske i nikako se ne smatramo dijelom ovog trebinjskog Saveza za promjene koji radi katastrodalno loše i donosi odluke na štetu građana ovoga grada”, rekao je predsjednik trebinjskok NDP-a Slobodan Šaraba.

Da će Slobodan Šaraba biti kažnjen zbog okretanja leđa politici PDP–a i SDS–a na lokalnom nivou potvrdio je nedavno i Zdravko Krsmanović. I dok Savez očekuje Šarabino isključenje predsjednik trebinjskog NDP – a nada se apsolutnoj podršci svog stranačkog šefa. Dragan Čavić za ATV kaže da još ništa nije odlučio i da će se trebinjskim pitanjem pozabaviti po dolasku iz inostranstva.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*