Home » Sve vijesti » TREBINJE – Milišiću 20 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina

TREBINJE – Milišiću 20 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina

TREBINJE │ Trebinjac Spaso Milišić (31), koji je 11. februara prošle godine na svirep način ubio svog sugrađanina Nemanju Šupljeglava (30) prerezavši mu grlo u „Merlot baru“ u Trebinju, osuđen je na 20 godina zatvora.

Ovakvu presudu danas je Milišiću izrekao predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda Trebinje Duško Popić, istakavši da je u pitanju jedinstvena kazna za tri krivična djela – teško ubistvo za koje je dobio 19 godina, nanošenje teške tjelesne povrede radniku bara Peri Miloševiću jednu godinu i za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci.

Na ovakvu presudu su se članovi Šupljeglavove porodice, koji su bili prisutni u sudnici, samo nijemo zgledali, a ucvijeljeni otac se uhvatio za glavu, da bi nakon suđenja novinarima istakao da je očekivao mnogo višu kaznu.

„Za ovakvo monstruozno djelo je bila zaprijećana i kazna dugotrajnog zatvora, što je mnogo više od 19 godina, pa sam očekivao da ga osude barem duplo više. Takva zvijer nije zaslužila da se pusti nikako na slobodu, a ne nakon 20 godina, jer se zna da ga je nožem svirepo i podmuklo zaklao. Takve zvijeri nisu ni za šume, a kamoli da budu puštane na slobodu“, rekao je pred Sudom vidno potreseni Savo Šupljeglav, otac pokojnog Nemanje.

A da je ubistvo izvršeno na podmukao način, potvrdio je u obrazloženju i sudija Popić, objasnivši da je Milišić, po tvrdnjama svjedoka, a što se vidi i na sigurnosnim kamerama „Merlot bara“, u ovom objektu prilazio susjednom stolu za kojim je bio Šupljeglav sa društvom, da su razgovarali, te da, iako zbog muzike svjedoci nisu mogli čuti sadržaj, njihovi pokreti nisu ukazivali na bilo kakav konflikt.

Podmuklost se najviše očitovala u tome da je Milišić otišao iz bara u svoju kuću, udaljenu nekolika kilometra od Trebinja, uzeo nož, vratio se u bar i na vratima zagrlio Šupljeglava pa iskoristio ovaj tobožnji prijateljski gest i zaklao ga.

„On ga je zagrlio i u trenutku kada se Šupljeglav nije nadao zadao mu nožem ranu na lijevoj strani vrata, presjekavši mu unutrašnju vratnu venu i druge sudove, tako da je Šupljeglav u trebinjskoj bolnici umro od iskrvarenja„, kazao je sudija Popić.

Nakon toga mu je nož pokušao oteti radnik „Merlot bara“ Milošević, ali mu je ovaj istim sječivom nanio tešku tjelesnu povredu dlana lijeve šake, presjekavši mu mišićne tetive do kosti, za šta je u presudi Milišić dobio godinu dana zatvora.

Nakon što je pobjegao s lica mjesta, pronađen je na mjesnom groblju sa dvije puške, lovačkom „zastavom“, za koju privatna lica imaju pravo na dozvolu, i puškom M48, na koju fizička lica nikako ne mogu dobiti dozvolu, te izvjesnom količinom municije. Za to je, prema obrazloženju, dobio šest mjeseci zatvora.

„Prilikom pretresa automobila i kuće Spasa Milišića pronađeno mu je i 37,3 grama biljne smole hašiš, ali ovdje Tužilaštvo nije dokazalo krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga„, naveo je dalje Popić.

Ova sudska odluka je nepravosnažna pa obje strane imaju pravo žalbe, a otac pokojnog Nemanje upućen je na mogućnost parničnog postupka u smislu daljeg imovinsko-pravnog zahtjeva, dok troškove suđenja mora platiti optuženi.

Iako ni branilac optuženog Milišića niti okružni tužilac nisu bili na izricanju presude, sudija Popić pretpostavlja da će se dalje ići sa žalbama.

Vesna Duka/Nezavisne novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*