Home » Sve vijesti » Trebinje ima podršku ministra spoljnih poslova u promociji svojih potencijala

Trebinje ima podršku ministra spoljnih poslova u promociji svojih potencijala

Povodom posjete Ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igora Crnadka, koji je danas boravio u radnoj posjeti Trebinju, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da su na sastanku razmatrani načini na koje Ministarstvo spoljnih poslova može da pomogne Trebinju kao lokalnoj zajednici u širenju mreže kontakata i zadobijanju podrške inostranih organizacija koje podržavaju razvojne projekte u BiH. "Gospodin Crnadak može da nam pomogne u implementaciji naših ideja kao ministar spoljnih poslova kod određenih međunarodnih fondova i investitora i da poradi, što je ministar sa zadovoljstvom prihvatio, na predstavljanju Hercegovine i Trebinja kao jedne destinacije sa povoljnim okruženjem". On je…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Povodom posjete Ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igora Crnadka, koji je danas boravio u radnoj posjeti Trebinju, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da su na sastanku razmatrani načini na koje Ministarstvo spoljnih poslova može da pomogne Trebinju kao lokalnoj zajednici u širenju mreže kontakata i zadobijanju podrške inostranih organizacija koje podržavaju razvojne projekte u BiH.

“Gospodin Crnadak može da nam pomogne u implementaciji naših ideja kao ministar spoljnih poslova kod određenih međunarodnih fondova i investitora i da poradi, što je ministar sa zadovoljstvom prihvatio, na predstavljanju Hercegovine i Trebinja kao jedne destinacije sa povoljnim okruženjem”.

On je dodao i da je sa ministrom razgovarao o načinima uspostavljanja boljih međususjedskih odnosa, prvenstveno sa susjednim Dubrovnikom, s obzirom da Grad Trebinje ima tendenciju ubrzanog turističkog, kulturnog i privrednog razvoja.

“Već smo svojom strategijom zacrtali da Trebinje sa svojim prirodnim potencijalom mora da bude, s jedne strane prirodna bašta za Dubrovnik i Boku Kotorsku, a sa druge jedna primamljiva turistička destinacija za goste koji borave u ovim turističkim destinacijama”, rekao je Vučurević.

11301427 1656112537942485 830995530 n

Već u mjesecu septembru ministar Crnadak će u Strazburu predstaviti Trebinje kao lokalnu zajednicu sa izuzetnom perspektivom za razvoj, gdje će Ministarstvo spoljnih poslova omogućiti da Trebinje dobije svoj izložbeni štand, kako bismo naš grad što kvalitetnije predstavili u diplomatskom srcu Evrope – rekao je medijima gradonačelnik Trebinja.

Ministar Crnadak je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Trebinju i radnog sastanka sa gradonačelnikom Vučurevićem. On je rekao da će Ministarstvo spoljinih poslova podržati projekte Trebinja i sve konstruktivne ideje koje su usmjerene prema međunarodnim organizacijama.

Kao drugu važnu stavku o kojoj je danas bilo riječi, Crnadak je izdvojio razgovor sa gradonačelnikom vezano za odnos Dubrovnika i Trebinja.

” Zajednički je interes Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske da Trebinje i Dubrovnik u budućnosti budu bliži jedno drugom, da budu otvoreni jedno prema drugom i da budu bolje povezani. Mi ćemo zaista pokušati da zajednički na tome radimo, ja ću komunikaciju da držim otvorenom, a ideja je da se što više kreću i ljudi i robe. Jednostavno, Trebinje je grad koji je potpuno otvoren, koji treba da iskoristi sve ove pogodnosti koje ima za veliki broj turista koji dolaze u Dubrovnik, i mislim da će imati veliku korist od jednog ovakvog otvaranja”, rekao je danas ministar Crnadak, naglasivši i da se tu radi o jednom savremenom trendu uspostavljanja dobrih odnosa koji je opšteprisutan u sklopu šire ideje povezivanja.

Crnadak je danas pozvao i ostale lokalne zajednice da iskažu zainteresovanost i uzmu učešće u događajima koji će pratiti predsjedavanje BiH Savjetom Evrope u Strazburu u cilju vlastite promocije u Evropi.

U tom smislu, Crnadak je podvukao da je danas sa gradonačelnikom Trebinja razgovarao i o mogućnosti da Grad Trebinje, tokom zasjedanja Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Savjeta Evrope u Strazburu, ima svoju prezentaciju pod radnim nazivom “Dani Trebinja u Strazburu” u okviru koje će Trebinje moći prezentovati svoje turističke, kulturne, privredne kapacitete i mogućnosti.

“S obzirom na to da je jedan od prioriteta našeg predsjedavanja Savjetom Evrope interkulturni dijalog i promocija kulture, mislim da će to biti dobra šansa da se spoji ugodno s korisnim i da na ovaj način naše lokalne zajednice, u ovom slučaju Trebinje, a pozivam i sve ostale zajednice, imaju koristi u smislu kvalitetne promocije tokom našeg predsjedavanja”, istakao je danas ministar Crnadak.

Nakon održanog sastanka, gradonačelnik Trebinja je izrazio zahvalnost ministru na posjeti, kao i na njegovoj agilnosti i zalaganju za poboljšanje društvenog i ekonomskog položaja Trebinja.

11292724 1656111857942553 31105571 n

Govoreći o uspostavljanju širih odnosa, gradonačelnik Trebinja je danas najavio i svoj odlazak u Montre (Švajcarska) gdje će kao zvanični predstavnik Trebinja primiti zastavu i sertifikat o pogodnosti za investiranje, kojim će se Trebinju odati priznanje naprespektivnije lokalne zajednice, sa povoljnim uslovima za poslovne investicije.

“Trebinje će biti dvadesetprvi grad u Evropi koji će dobiti prelaznu zastavicu sa takvom naznakom”, istakao je danas gradonačelnik Trebinja.

Grad Trebinje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*