Home » Sport » Trebinje: Biciklistička trka “Za sirac sira” okupila 42 učesnika

Trebinje: Biciklistička trka “Za sirac sira” okupila 42 učesnika

TREBINJE – U trebinjskom selu Žakovo danas je održana tradicionalna biciklistička trka simboličnog naziva “Za sirac sira”, koja je okupila 42 učesnika iz ovog grada, Crne Gore i Federacije BiH.

Predsjednik Planinarskog društva “Vučji zub” Trebinje Igor Škero rekao je Srni da je cilj manifestacije promocija biciklizma i zdravog života, ali i hercegovačkih sela i domaćih proizvoda, pa pobjednici kao nagradu, osim pehara, dobijaju “Sirac sira”, autentični hercegovački kolut sira koji je kupljen od domaćina iz Žakova.

On je istakao da su zadovoljni trkom, prvenstveno, jer niko nije povrijeđen, ali i brojem učesnika koji je iz godine u godinu sve veći, jer je bilo mnogo zainteresovanih, s obzirom da su bili najavljeni nepovoljni vremenski uslovi. Prvi je kroz cilj od odraslih prošao Nikšićanin Miloš Mikić, koji je već drugu godinu za redom pobjednik biciklističke trke i koji je stazu dugu više od 4,2 kilometra prešao za 13,51 minuta i oborio prošlogodišnji rekord za oko minut i po vremena.

Drugi je na cilj stigao Mostarac Toni Zorić, a treće mjesto zauzeo je Trebinjac Nikola Vukasović iz Žakova. U konkurenciji žena, najbolja je bila Mostarka Mirela Babić, drugo mjesto pripalo je Nikšićanki Mirjani Krgalić, dok je treća bila Alma Okić iz Mostara. U konkurenciji omladinaca do 15 godina, koji su vozili kraćom stazom, prvo mjesto osvojio je Petar Spajić, drugi je bio Marko Mijanović, a treće mjesto zauzeo je prošlogodišnji pobjednik Dejan Jegdić

. Učesnici su istakli da je staza veoma atraktivna i da su vozili brdskim biciklima, te da im je bio izazov kretati se po uskim, krivudavim seoskim puteljcima između starih kamenih kuća i livada, ali da nije bilo puno teško. Svi takmičari su, osim brdskog bicikla, posjedovali i zaštitnu opremu, jer je staza u pojedinim dijelovima ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama.

Učesnici trke bili su podijeljeni u tri grupe: takmičari, omladinci mlađi od 15 godina, rekreativci.

Nezavisne/Srna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*