Home » Sport » Trebinje: Biciklisti vozili za zdraviju životnu sredinu (FOTO)

Trebinje: Biciklisti vozili za zdraviju životnu sredinu (FOTO)

Više od stotinu biciklista danas je učestvovalo u biciklističkoj trci „ Trebinje 2015“, koja je organizovana povodom Međunarodnog dana bez automobila, a u organizaciji NVO Centar za održivi razvoj i ekologiju „Corie“.

IMG_7571

Biciklistička trka okupila je brojne bicikliste i rekreativce iz Trebinja, susjednih gradova, ali i Crne Gore i Srbije, koji su na ovaj način poslali poruku sugrađanima da je vožnja bicikla lakši, ekološki i zdraviji način prevoza.

IMG_7579
Biciklisti su se okupili kod Auto-moto društva u ulici Obala Luke Vukalovića, a vožnja je nastavlja Obalom Mića Ljubibratića i ulicom Miloša Šarabe do male brane, gdje je bio cilj trke.

IMG_7571
„Glavni cilj manifestacije je jačanje svijesti javnosti o ozbiljnom zagađenju prirode uzrokovanom nepromišljenom i prekomjernom upotrebom automobila. Takođe, cilj nam je da promovišemo vožnju bicikla kao jednog od najzdravijih oblika ljudskog kretanja”, rekao je Aleksandar Vukanović, predsjednik NVO Centra za održivi razvoj i ekologiju.

IMG_7578
U okviru manifestacije Dan bez automobila, organizovana je i vožnja bicikla, rolera, trotineta za djecu mlađeg uzrasta od 3 do 10 godina ulicama u centru grada – Vuka Karadžića i Cara Lazara.

IMG_7588

Najboljim biciklistima Centar za održivi razvoj i ekologiju obezbijedio je nagrade.

M.I./Radiotrebinje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*