Home » Sve vijesti » Svi učesnici u saobraćaju pozvani na veći oprez: Stacionirane kamere u Trebinju još nisu u funkciji

Svi učesnici u saobraćaju pozvani na veći oprez: Stacionirane kamere u Trebinju još nisu u funkciji

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje u prvom polugodištu 2022. godine je zadovoljavajuće.

Ovo je ocjenio načelnik PU Trebinje Siniša Laketa, ističući da je broj krivičnih djela 10 odsto manji u odnosu na isti period lani, a u 22 krivična djela izvršioci su otkriveni odmah po izvršenju. 

„Policija je odlučna da drogu koja, eventualno,  bude na ulicama u Hercegovini otkrije, kao i osobe koje je rasturaju i procesurira nadležnom Okružnom tužilaštvu. Ovo će i narednom periodu biti u centru rada policije“, istakao je Laketa.

On je dodao da je stanje javnog reda i mira, takođe, zadovoljavajuće i da je manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira u odnosu na prvo polugodište 2021.

Načelnik PU Trebinje je rekao da su se u Hercegovini u prvom polugodištu ove godine dogodile tri saobraćajne nesreće sa poginulima, što je više nego u prvih šest mjeseci 2021. godine.

„Turistička je sezona i mnogo je veća frekvencija saobraćaja. Zamolio bih sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju, a  vozače da ne sjedaju za volan umorni ili pod dejstvom alkohola. Zbog turističke sezone i većeg broja građana očekuje se i veće prisustvo policije na ulicama“, naveo je Laketa.

U PU Trebinje kažu da još nisu počele sa radom stacionirane kamere za mjerenje brzine kretanja vozila postavljenje na ulazima u grad i frekventnijim ulicama, da je u toku umrežavanje, a javnost  će biti blagovremeno obavještena kada budu u funkciji.

Laketa je danas podsjetio da je policija evidentirala i 14 požara, i pozvao građane da  postupaju u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković je na današnjoj konferencii za novinare naveo da se najviše prekršaja javnog reda i mira odnosi na vrijeđanje, slijede tuča i fizički napad i ometanje državnih organa u obavljanju javne funkcije, a iz saobraćaj je isključeno osam odsto više vozača u odnosu na prvo polugodište prošle godine,  najviše zbog alkohola i opijata.

Prema riječima načelnika Sektora kriminalističke policije Velibora Vukoja u prvom polugodištu ove godine rasvjetljeno je oko 89 odsto od ukupnog broja  krivičnoh djela.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa na današnjoj konferenciji za novinare je rekao da policija intezivno radi na rasvjetljavanju paljevine vozila na području Trebinja, te da u cilju istrage ne mogu davati više informacija.

RT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*