Home » Politika » Stevandić: SDS dao legitimitet ukidanju Srpske

Stevandić: SDS dao legitimitet ukidanju Srpske

SDS je prisustvom svojih funkcionera kongresu SDA, bez ikakvih skrupula i obzira, dao legalitet i legitimitet projektu ukidanja Republike Srpske, izjavio je potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je rekao da je, nakon jučerašnjeg kongresa SDA na kojem su usvojeni dokumenti o vraćanju statusa ratne “republike BiH” i ukidanju entiteta, te pravljenju šest regija, jasno da su njegova upozorenja o političkoj izdaji kao početku procesa ukidanja Republike Srpske bila tačna i istinita.

“U našem rječniku nema bolje riječi od izdaje, kojom se može opisati ovaj nečuveni i sramni postupak”, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Narodne skupštine Srpske.

Prema njegovim riječima, nivo medijskog i političkog linča kojem je bio izložen kada je na vrijeme upozoravao na ovu mogućnost, direktno je proporcionalan veličini ovog izdajničkog projekta i moralnom posrtanju rukovodstva SDS-a, koje se, kako je naveo, “više ne stidi svog podaničkog odnosa prema SDA i učešća u projektima dezavuisanja i uništavanja Republike Srpske”.

On je naglasio da će sa neskrivenim ponosom i energijom i ubuduće nastaviti da djeluje patriotski i da na svaki način doprinosi stabilnosti Republike Srpske, kritikujući unutar nje svaki kriminal i korupciju koji je dodatno slabe i čine manje otpornom na navedene izdajničke postupke.

Novoizabrani potpredsjednik SDA Šefik DŽaferović rekao je da će se SDA zalagati za novi ustav koji bi definisao “Republiku BiH” sa tri nivoa vlasti, od čega bi regionalni nivo vlasti činilo pet ili više multietničkih regija, a lokalni bi činile opštine i gradove.

(Cafe.ba)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*