Home » Kultura » Stevan Lutovac u novom filmu Vladimira Kosića “Žena ludog Jovana”

Stevan Lutovac u novom filmu Vladimira Kosića “Žena ludog Jovana”

Film “Žena ludog Jovana” plete priču oko bjegunca iz tamnice Kastela Teodo koji se vraća u svoj rodni Stolivgrad. Tamo ga čekaju duhovi prošlosti i neizmireni ljubavni računi.

Glavne uloge u filmu pripale su: umjetniku Stevanu Lutovcu, Jeleni Perošević, Nebojši Đukanoviću, iz grupe Grim i Ivanu Ćetkoviću.

U filmu su se još našli: performer i slikarka Daliborka Kordić-Bajrović, rok muzičar Zdravko Rosandić-Roksi, Emir Hodžić, Dragoljub Batinić, Tijana Bekonja.

Režiju i scenario filma potpisuje Vladimir Kosić, dok je producent filma Vesna Anastasija Božović (Astarte Nova), za muziku je bio zadužen Nebojša Đukanović i bend Grim.

Film “Žena ludog Jovana” je sniman u Stolivu i Tivtu, i okupio je veliki broj multimedijalnih i alternativnih umjetnika iz Crne Gore kako bi ova gothic/ljubavna priča dobila na svom umjetničkom kvalitetu. “Žena ludog Jovana” je žanrovski veoma raznovrstan, a dominira duh mediteranske Gothice.

Ovo je ujedno treći filmski projekat u kojem sarađuju Vladimir Kosić (Morian Lagartija) i Stevan Lutovac.

Lutovac je takođe do sada ostvario i četvrtu saradnju sa Vesnom Anastasijom Božović i njenim alternativnim rok bendom East Elysium.

Scene iz filma će biti korišćene za spot grupe Grim, za pjesmu “Igla u oku tvoje duše”, koja je inače i muzička tema ovog filma, dok će se neki djelovi ovog filma moći vidjeti u performansu slikarke Daliborke Kordić-Bajrović.

Film je u fazi postprodukcije i za par mjeseci će biti prikazan.

(cdm.me)

4 comments

  1. Mladi, talentovani, uporni. Bravo ekipo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*