Home » Kultura » Stevan Lutovac na festivalu umetnosti ,,DEV9T”

Stevan Lutovac na festivalu umetnosti ,,DEV9T”

Crnogorsko-srpski multimedijalni umjetnik (glumac, slikar, režiser) Stevan Lutovac predstaviće se beogradskoj publici na festivalu umjetnosti ,,DEV9T” koji se ove godine održava pod temom ,,Svetlost i senke”

Na grupnoj izložbi festivala bit će izložene slike iz ciklusa ,,Kvantna fizika u slikarstvu”, koje je Stevan stvarao u kombinovanoj tehnici, njegove slike predstavljaju sintezu nauke i umetnosti.
Festival ,,DEV9T” ima za cilj da objedini sve vrste umjetnosti i okupi slobodne, kreativne umove na jednom mjestu. Festival će se održati od 9 do 17 juna 2017 godine na Staroj Ciglani u Beogradu.

Stevan se beogradskoj publici predstavio i tokom maja mejseca na festivalu ,,MIkser House” na izložbi ,,Black Box-pad u budućnost”, gdje je publika mogla da vidi multimedijalno djelo-alternativni film ,,Uljez-interloper”, čiji je Stevan jedan od autora zajedno sa njegovim kolegama sa doktorskih umejtničkih studija .

U Aprilu mjesecu, Stevan je učestvovao i na festivalu umetnosti na XVI ,,Belgrade art show”, gdje je publika ima priliku da vidi slike ( pointilistički pejzaži ) i filmove ovog mladog umjetnika.

Stevan Lutovac diplomirao je na akademiji likovnih umetnosti u Trebinju , trenutno je na prvoj godini doktorskih umetničkih interdisciplinarnih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu, smer Višemedijska umjetnost.

Koraknaprijed.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*