Home » Sve vijesti » SDA: Vučić mora naučiti da Trebinje niti je bilo, niti će bilo kada biti “srpski grad”
SPXLY

SDA: Vučić mora naučiti da Trebinje niti je bilo, niti će bilo kada biti “srpski grad”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) danas su poručili predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će morati jednom za svagda naučiti da u Bosni i Hercegovini ne postoje nikakvi “srpski gradovi”, kako je on nazvao Trebinje.
 
“Predsjednik Srbije bi svakako morao znati da su Bošnjaci dali glavni pečat razvoju Trebinja, od Arslanagića mosta, do kompletne stare jezgre grada. Ali to ne znači da je Trebinje ‘bošnjački grad’. Kao i sve u Bosni i Hercegovini, i Trebinje pripada svim narodima i građanima BiH”, poručili su iz SDA.

Neprimjereno je, i krajnje necivilizirano, smatraju, jedan grad u Bosni i Hercegovini prisvajati za samo jedan bh. narod, naročito nakon što su pripadnici ostalih naroda doživjeli progon i etnički očišćeni iz tog grada, kao što je to neosporno slučaj s Trebinjem.

Podsjetimo, nakon današnjih sastanaka u Banjoj Luci predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima, a najzanimljivija je bila ponovna najava gradnje aerodroma u istočnoj Hercegovini.

Tom prilikom je kazao da je Trebinje “jedan od najljepših srpskih gradova” te ga zbog toga treba povezati i avionskim linijama.

Klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*