Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » PU Trebinje: 37 vozača isključeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju

PU Trebinje: 37 vozača isključeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su od 01. do 05. novembra 2018. godine, realizovala republičku akciju u saobraćaju, s ciljem sankcionisanja prekrašaja prekoračenja brzine i vožnje pod uticajem alkohola.
      Za pet dana trajanja akcije ukupno je kontrolisano 312 učesnika u saobraćaju od kojih je  kažnjeno 164 ili 52,6%.
      Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine ukupno je kažnjeno 78 vozača i to: zbog prekoračenja od 11 do 20 km/h kažnjeno je 58 vozača, zbog prekoračenja od 21 do 30 km/h kažnjeno je 17 vozača i tri vozača su kažnjena zbog prekoračenja koje je bilo veće od 31km/h od dozvoljene brzine.

        Zbog vožnje pod uticajem alkohola kažnjeno je 37 vozača. Kod 18 vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80g/kg, kod 13 vozača utvrđena količina alkohola u organizmu je iznosila od 0,81 so 1,50g/kg i kod četiri vozača količina alkohola u organizmu je iznosila više od 1,51 g/kg. Ukupno je šest vozača lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu.
       Policijska uprava Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i saobraćajne kulture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*