Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » Presječen šverc cigaretama u Foči i Nevesinju

Presječen šverc cigaretama u Foči i Nevesinju

FOČA, NEVESINjE – Fočanska policija uhapsila je mještanina čiji su inicijali R.N. u čijem vozilu je pronađeno 35.290 paklica cigareta bez akcizne markice.

Cigarete su pronađene i oduzete u akciji “Nikotin”, koju su juče izveli pripadnici Policijske uprave Foča u saradnji sa Upravom kriminalističke policije.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da je policija u rejonu fočanskog sela Zakmur, na lokalitetu Trbušče, pronašla napupšten kombi “folksvagen T6”, koji koristi R.N, a pregledom je utvrđeno da se u vozilu nalazi veća količina cigareta.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje i lice R.N. je uhapšeno, a istog dana po naredbi sudije za prethodni postupak izvršen je pretres vozila pri čemu je pronađeno 35.290 paklica različitih vrsta bez akcizne markice.

Uhapšeni je osumnjičen za krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Aleksandar V. (30) iz Bileće osumnjičen je da je nelegalno prevozio cigarete u vrijednosti od oko 23.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Policija je juče u mjestu Ljeskovik, nakon pretresa “folksvagena” kojim je upravljao Aleksandar V., pronašla 5.150 paklica cigareta različitih vrsta.

– Nakon dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljena trgovina protiv A.V. biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju – rekli su u Policijskoj upravi Trebinje navodeći inicijale.

Dodali su da je u 2019. zabilježeno 16 krivičnih djela nedozvoljene trgovine, a ukupno je oduzeto 69.680 paklica cigareta i 53 kilograma rezanog duvana.

Glassrpske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*