Home » Hronika » Preminuo državljanin BiH ranjen u pucnjavi u Budvi

Preminuo državljanin BiH ranjen u pucnjavi u Budvi

BUDVA – Državljanin Bosne i Hercegovine Predrag Ilinčić preminuo je u bolnici nakon ranjavanja u sinoćnjoj pucnjavi ispred budvanskog lokala

“Poko”.Budvanin Miroslav Ćetković (30) Budvanin Miroslav Ćetković je nakon pucnjave preminuo na mjestu događaja. Crnogorski mediji nezvanično pišu da su Ćetković i Ilinčić pucali jedan na drugog. Ilinčić je od teških povreda izdahnuo u kotorskoj bolnici. Iz Uprave policije potvrdili su da je u Budvi sinoć u 18.35 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je povredama podleglo lice M. Ć. 1987. godište, a jedno lice da je prevezeno u Medicinski centar.

“Oko 18,30 časova je u Budvi došlo do međusobne upotrebe vatrenog oružja između dva lica. Jedno lice, M.Ć. (29) iz Budve je smrtno stradalo, dok je drugo lice za koje imamo saznanja da je u pitanju P.I. (29), državljanin Bosne i Hercegovine, a na čijem se potvrđivanju identiteta radi, povrijeđeno.

Prema dosadašnjim mjerama i radnjama koje su preduzete, sumnja se da su ova dva u ulici Babilonija u Budvi pucala jedno u drugo iz pištolja. M.Ć. je preminuo na licu mjesta, dok je drugo lice, P.I, sa povredama transportovano u Opštu bolnicu u Kotoru.

Prema informacijama kojima raspolažemo, P.I. je zadobio povrede opasne po život. Policijski službenici su pronašli i izuzeli pištolje koji, kako se sumnja, pripadaju ovim licima”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je na informativni razgovor privela sve osobe koje su se nalazile u lokalu. Ovo je samo jedan u nizu vatrenih okršaja u Budvi u posljednje vrijeme. Razlog ove pucnjave nije poznat, ali se sumnja da je u pitanju okršaj kotorskih kriminalnih klanova, čiji se pripadnici međusobno ubijaju od kraja 2014. godina, kada je u Valesnsiji nestao tovar od oko 200 kilograma kokaina vrijednog nekoliko desetina miliona evra, piše portal “Vijesti.me”.

Prije nepunih mjesec dana u Bečićima, ispred kafe bara “Trofej” rafalom iz automatske puške ubijen je Đorđe Boreta i dr Dragan Neno Zečević.

Meta ubica koji su stigli motociklom bio je Boreta, brat od strica Saše Borete, osuđenog na 30 godina zatvora zbog učešća u likvidaciji visokog funkcionera MUP Crne Gore Slavoljuba Šćekića. Ubijeni Boreta dovodio se u vezu sa jednim od zaraćenih kotorskih klanova, a ubice su ga toga dana, kako je utvrđeno, pratile duže vrijeme, prije nego što su ga likvidirali. Zbog sumnje da su umješani u ovo ubistvo, uhapšene su dvije osobe, pišu Novosti.

Vijesti.me/Nezavisne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*