Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » Pomagala u filmskoj pljački aerodroma: Državljanka BiH uhapšena u Dubrovniku

Pomagala u filmskoj pljački aerodroma: Državljanka BiH uhapšena u Dubrovniku

Četrdesetogodišnja državljanka BiH koja se sumnjiči da je bila pomagač u razbojništvu krajem oktobra prošle godine na Aerodromu Dubrovnik uhapšena je, te joj je određen jednomjesečni pritvor, potvrdio je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

U pritvoru još uvijek nalaze ranije osumnjičeni otac i sin Antun (45) i Antonio (22) Katušić.

– Tokom posljednjih dana smo došli do predmeta koji potiču i služili su u počinjenju ovog krivičnog djela. Zbog istrage ne mogu govoriti o kojim je predmetima riječ, ali su pronađeni na području Dubrovnika te Konavala – istaknuo je Pavličević koji međutim nije pojasnio na koji je način osumnjičena pomagala u razbojništvu.

Dva muškarca – sin i još uvijek nepoznata osoba su 21. oktobra ujutro u Aerodromu Dubrovnik, uz prijetnju oružjem, opljačkala čuvare sa zaradom aerodroma od 692 hiljada kuna, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik. Ukradenim motociklom pobjegli su u nepoznatom smjeru.

Tri dana kasnije uhapšeni su otac i sin Katušić, koje se dovodi u vezu s razbojništvom , a iz policije su tada istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba, javlja Hina.

Dan kasnije ocu i sinu je određen jednomjesečni pritvor nakon što su osumnjičeni ispitani pred tužiocem, gdje su se branili ćutnjom. Novac nije pronađen, a ni treća osoba.

Osnovano se sumnja da je 45-godišnji osumnjičeni 15. oktobra u Dubrovniku sa zasad nepoznatom osobom ispred jednog restorana uzeo motocikl kako bi ga upotrijebio za razbojništvo. Također se sumnja da su 21. oktobru 22-godišnji sin i ta nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo službe obezbjeđenja i od čuvara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000 kuna utrška prodavaonica na aerodromu.

Istovremeno je 45-godišnji otac stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu aerodroma te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjem sinu i zasad nepoznatoj osobi. Ukradeni motocikl u međuvremenu je pronađen, ali ne i ukradeni novac, a o trećoj osobi nema informacija.

Sudac istrage 21. novembra 2019. prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva te okrivljenim Katušićima produžio istražni zatvor za još dva mjeseca, po istim zakonskim osnovama kao i kod prvog određivanja pritvora.

Fena/Atv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*