Home » Kultura » Počeli šesti trebinjski dani fotografije (FOTO)

Počeli šesti trebinjski dani fotografije (FOTO)

U Muzeju Hercegovine večeras je otvorena državna izložba fotografije „FotoBiH – Trebinje 2015″, kojom su počeli šesti trebinjski dani fotografije, a u organizaciji Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH i Foto-kino kluba Trebinje.

5 foto kino
Izložbu je svečano otvorio Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH koji je istakao da je ovo tradicionalna izložba bosanskohercegovačke fotografije na kojoj su svoje radove predstavili najbolji bh. fotografi.

6 foto kino
„Svake godine imamo i pojavu novih imena u svijetu fotografije, a budućnost bh. fotografije postoji. Ono što je dobro da se smjer fotografije više ne zadržava na pejzažima i turizmu, nego nosi i socijalnu kategoriju, možda malo pozitivniji pristup prema prirodi i jednu novu prezentciju kulturne baštine i prezentovanje tema na jedan novi način, što je rekao bih najveći napredak ove izložbe“, naveo je Božanović i dodao da su trebinjski fotografi među najboljima u BiH.

2 foto kino  1 foto kino

Na izložbi u Muzeju Hercegovine predstavljeno je 80 najboljih fotografija, među kojima je 16 fotografija od sedam autora – članova Foto-kino kluba Trebinje.
Izložba će biti otvorena narednih 15 dana.

4 foto kino
U okviru tradicionalnih trebinjskih dana fotografije, čiji je organizator već šestu godinu Foto kino klub Trebinje, tokom ovog mjeseca biće organizovane brojne aktivnosti, od izložbi fotografija i foto-safarija do predavanja fotografskih magova poput čuvenog majstora fotografije Tomislava Peterneka.
D.M./Radiotrebinje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*