Home » Pčelarska farma “Bogdanović med”

Pčelarska farma “Bogdanović med”

BESPLATNA DOSTAVA NA PODRUČJU TREBINJA

ZA OSTALE GRADOVE DOSTAVA BRZOM POŠTOM

NARUDŽBE NA TEL. 065 863 046

 U ponudi imamo:

Livadski med i med od Vrijeska  po cijeni od 18 KM za kilogram!

Med od Kadulje po cijeni od 18 KM za kilogram.

MED + , kombinacija meda, polena i propolisa po cijeni od 27 KM za kilogram.

MED MIX , kombinacija meda i orašastog voća ( orah, badem, lješnjak, indijski orah i sl.) po vašem izboru i po cijeni od 25 KM za kilogram.

MED U SAĆU 30 KM za kilogram.

PROPOLIS  KAPI -20 ml – 20% RASTVOR -5 KM.

PROPOLIS KAPI U SPREJU – 20 ml – 20% RASTVOR – 6 KM.

Med možete naručiti u pakovanjima od 1kg, 500gr, 400gr i 200gr.

mikamedika1

Proizvodnja vrhunskog meda i ostalih pčelinjih proizvoda je tradicija stara sedam decenija u porodici Bogdanović iz Trebinja. Tradicionalan pristup i način rada se prenosi sa generacije na generaciju, a jedini cilj jeste proizvodnja potpuno prirodnog meda vrhunskog kvaliteta. Naš med sakupljamo na teritoriji Opštine Gacko, u selu Slivlja, području netaknute prirode bogate mnogim vrstama samoniklog ljekovitog bilja, na udaljenosti 3 km od najbližeg asfaltnog puta i na nadmorskoj visini od oko 1100 metara.

Jedinstveni miris, ukus i boju Hercegovačkog meda ne pripisujemo samo nektaru ljekovitog bilja, nego i činjenici da je ovaj dio Hercegovine jedno od rijetkih ekoloških područja na cijelom Balkanu.

 

mika2

 

Hercegovački Livadski med 

Livadski med potiče od raznih cvjetova livadskog i grmovitog bilja, ima raznovrstan i bogat sastav, te je dobijeni med izuzetnog kvaliteta, pun enzima, minerala, vitamina i ostalih vrednih sastojaka. Specifična struktura biljnih vrsta, posebno onih planinskih, čine med prepoznatljivim. Livadski med se preporučuje za jačanje imunog sistema i poboljšanje fizičke i intelektualne radne sposobnosti, odličan je izbor za ljude sklone polenovim alergijama. Takođe, blagotvorno utiče na rad srca i krvnih sudova, kao i na imunitet. On snagom raznovrsnih sastojaka povoljno utiče na djecu u razvoju, starije osobe, kao i sve one kojima je potreban odmor i dodatna energija.

Livadski med je najkompleksniji i sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka jer svaka biljka ima specifičan hemijski sastav. Zbog vitamina koje livadski med sadrži, poželjno je isti uzimati u vrijeme sezonskih prehlada.

Med od kadulje tipičan je za regiju Hercegovine, koja ima mediteransku klimu i bogata je ljekovitim biljem. Kadulja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a čak i njeno botaničko ime (Salvia officinalis) dolazi od riječi salvare – spasiti, izliječiti. Med od kadulje je jako aromatičan i vrlo je tražen u BiH zbog svojih pozitivnih efekata na respiratorni i probavni sistem, i generalno na imunitet.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*