Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » Par iz Trebinja uhvaćen u Hrvatskoj sa 1,5 kg heroina

Par iz Trebinja uhvaćen u Hrvatskoj sa 1,5 kg heroina

SPLIT │ Više od 1,5 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 150 hiljada KM, otkrila je juče splitska policija u automobilu bosanskohercegovačkih registracija kod Šestanovca.

„Slobodna Dalmacija“ piše da je bračni par iz Trebinja heroin unio preko graničnog prelaza Nova Sela.

Oboje supružnika imaju državljanstvo BiH, a u putnim ispravama je vidljivo kako su nekoliko puta prelazili granicu sa Hrvatskom. Neki od dolazaka su bili u mjesto Kupare, gdje su, kako piše „Slobodna Dalmacija“, ljetovali. Par ima jednogodišnju kćerku.

U policiji se saznaje kako su, nakon kontrole granične policije Imotski, kriminalisti na ulazu u Hrvatsku pregledali „škodu“ bh. registracija koju je vozio 43-godišnjak, a na suvozačkom sjedištu bila je 38-godišnjakinja, takođe državljanka BiH.

U automobilu su pronađena tri paketa s ukupno 1.515 grama heroina, a vozač i suvozačica odmah su uhapšeni i te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Uz krivičnu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama oboje su jutros odvedeni u pritvor, prenio je Indeks.hr.

Vrijednost heroina koji se kupuje ‘na veliko’ je 25.000 evra koliko kod dilera košta kilogram te droge, dok se na ulici gram heroina prodaje za oko 100 KM.

Nezavisne novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*