Home » Politika » OTKRIVAMO Vanredna sednica Predsedništva SDS: Šarović i Mićić čekaju šta će da uradi Bosić

OTKRIVAMO Vanredna sednica Predsedništva SDS: Šarović i Mićić čekaju šta će da uradi Bosić

Sednica Predsedništva SDS na kojoj će biti raspravljano o katastrofalnim rezultatima ove stranke na lokalnim izborima biće održana danas u Istočnom Sarajevu, saznaje „EuroBlic“.

Izvori “EuroBlica” iz vrha najveće opozicione partije u RS tvrde da sve do 12 sati, za kada je zakazana vanredna sednica predsedništva, neće biti poznato da li će lider SDS, Mladen Bosić, preuzeti odgovornost za loše izborne rezultate i podneti ostavku na funkciju na kojoj se nalazi već punih 10 godina.

– Tok današanje sednice zavisiće od toga da li će Bosić podneti ostavku, što je najavio odmah nakon zatvaranja birališta, ili će pak svoju odluku prolongirati do sednice glavnog stranačkog odbora čiji bi datum održavanja trebalo da utvrdi predsedništvo – otkrivaju sagovornici “EuroBlica”.

Izborni debakl: Bosićev odlazak sa scene ili raskol u SDS!

Oni dodaju da u vrhu SDS ne postoji saglasnost o tome da li Bosić treba da napusti poziciju šefa stranke zbog novog izbornog poraza, navodeći da je prethodnih godina kroz brojne partijske „čistke“, aktuelni lider SDS iz stranačkog vrha odstranio gotovo sve ozbiljnije oponente njegove politike.

Mirko Šarović i Mićo Mićić jedine su osobe iz vrha SDS koje su još, koliko-toliko, kadre da se suprotstave Bosiću. Obojica su zainteresovani za preuzimanje stranačkog kormila i za tako nešto su već obezbedili značajnu podršku unutar stranke, ali i jedan i drugi čekaju da Bosić povuče prvi potez – tvrde sagovornici “EuroBlica”.

Potpredsednik SDS, Mićo Mićić, za „EuroBlic“ je potvrdio da će sednica stranačkog predsedništva biti održana danas u Istočnom Sarajevu.

– Sigurno je da loši rezultati stranke na lokalnim izborima zahtevaju dublju analizu. Videćemo šta i kako dalje. Nisam pristalica toga da se stvari lome preko kolena – diplomatski je odgovorio Mićić na pitanje da li je spreman da preuzme Bosićevu fotelju. Komentar o ovome pokušali smo dobiti i od Mirka Šarovića, ali se on nije javljao na telefonske pozive.

Maksimović: Slaba konkurencija

Jedan od osnivača SDS, akademik Vojislav Maksimović, kaže da u današnjoj garnituri SDS ne vidi osobu koja bi, prema njegovim rečima, ovu stranku mogla da vrati na „pobedničke staze“.

– Posle već ko zna kojeg izbornog poraza Bosić je morao da podnese ostavku. S druge strane, teško je naći čoveka iz današnjeg SDS koji je sposoban za tu funkciju. Šarović je sličnih kapaciteta kao i Bosić, dok je Mićić kvalitetan „lokalac“, ali nije za nešto više – ocenjuje Maksimović.

Krajišnik: Poraz u Palama sve govori

Predsednik Asocijacije „Stvaraoci RS“, Momčilo Krajišnik, kaže da će ova asocijacija uskoro izaći sa zvaničnim stavom o stanju u SDS.

– Sve je jasno kad su uspeli da izgube Pale. Čekamo da se o izbornom debaklu izjasni aktuelni vrh stranke – kaže Krajišnik.

Blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*