Home » Sport » Nikoli Miškoviću balkanska bronza

Nikoli Miškoviću balkanska bronza

Na Džudo takmičenjima u RS I BiH polusezona se polako privodi kraju, a sam finiš ukrasio je mladi takmičar “Leotara” Nikola Mišković koji je na Balkanskom šampionatu u juniorskoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju.

On je na takmičenju u Bihaću, proteklog vikenda, u veoma jakoj konkurenciji do 81 kilograma, pokazao značajan kvalitet koji je u ovom trenutku bio dovoljan za treće mjesto i bronzano odličje.

“U prvom kolu sam bio slobodan, u drugom pobijedio prvaka Rumunije a u trećem, borbi za finale sam poražen od reprezentativca Srbije. Žao mi je jer sam u ovom meču bio bolji, a jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da izgubim na ipon. U borbi za bronzu dobio sam drugog reprezentativca Rumunije”, kaže Mišković. On naglašava da je kategorija imala dosta kvalitetnih takmičara a njegov rival iz Srbije osvojio je srebrenu medalju.

U sastavu reprezentacije BiH, bio je još jedan džudista „Leotara“, Uroš Ninić koji, nažalost, nije uspio da se okiti nekom od medalja.

Pred Miškovićem, koji je aktuelni seniorski prvak BiH je polovinom jula novi nastup. On će svoje znanje i umjeće pokazati  na Juniorskom Evropskom džudo kupu u mađarskom gradu Paksu.

R.M./Radiotrebinje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*